The Blondes – “Nisi sama”

“Nisi sama” novi je singl nagrađivanog kantautorskog dvojca The Blondes kojeg čine Kristina Radovčić-Kiki i Emanuela Lazarić-Ella.

Nakon pjesama “Zavavek kuntenta”, iznimno uspješne obrade hita “Šuti moj dječače plavi” te “Paralelni svijet” koja je proglašena najboljim kantautorskim djelom na 19. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, Kiki i Ella ponovno udružuju svoj glazbeni talent, ovoga puta inspirirane ljudima koji se ne usuđuju živjeti svoje snove.

“Iako se po naslovu tako ne čini, ovom se pjesmom ne obraćamo isključivo ženama, već svim ‘malim dušama’ koje traže svoj put i svoje mjesto pod suncem, a ponekad im nedostaje samo mali ‘input’ da se pokrene lavina promjene. Svatko od nas točno zna što ga sputava da postane najbolji što može i ostvari svoj maksimalni potencijal, ali rijetki smognu snage napraviti rez i okrenuti novu stranicu, bilo da se radi o poslu koji nas ne ispunjava, vezi koja iscrpljuje ili negativnim ljudima koji nas okružuju. Mnogi ostaju do kraja zaglavljeni u krivim i neispunjenim životima zbog straha od bilo kakve promjene, a zapravo je važno odlučiti se na taj prvi korak i vjerovati da kada sami odlučimo što želimo, tada su sve sile Univerzuma uz nas. Naravno, vrlo je važno sjetiti se reći Hvala. To je čarobna riječ i uvijek imamo na čemu biti zahvalni, iako to vrlo često zaboravljamo”, slikovito tekst i poruku pjesme opisuje Ella, autorica pjesme koju je aranžmanski uredio, miksao i producirao istaknuti glazbenik i aranžer Olja Dešić, dok je mastering povjeren Zoranu Švigiru (studio Šišmiš).

Stvaranju dramatičnog zvuka u kojem dominiraju gitare i gudači svojom su svirkom pridonijeli i priznati glazbenici, bubnjar Branimir Gazdik, gitarist Ivan Pešut te kontrabasist Dino Ivelja.

Kadrovi video spota koji oduzimaju dah snimani su u malom mjestu Slum iznad Buzeta čije su predivne vizure savršeno dočarale ugođaj pjesme te u robinzonskom kampu Raspadalica, a djelo je talentiranih redatelja Ire Tomić i Johna Karduma koji svojim specifičnim umjetničkim senzibilitetom uvijek daju dodatnu dimenziju pjesmama The Blondesa.