The Blondes – “Paralelni svijet”

“Paralelni svijet” treći je autorski singl ženskog akustičnog dua The Blondes iz Opatije kojeg čine Emanuela Lazarić – Ella i Kristina Radovčić – Kiki. Pjesmu su predstavile na Festivalu Dalmatnske Šansone – Šibenik 2016.g. te osvojile nagradu za Najbolje kantautorsko djelo.

Glazbu i tekst potpisuje Kristina Radovčić – Kiki, aranžman prspektivni jazz pianista i producent Zvjezdan Ružić, a video talentirani i osebujni duo Ira Tomić i John Kardum. Radnju spota osmislila je autorica pjesme Kristina, a za lokaciju su odabrale prekrasnu cestu u Dalmatinskoj zagori. Osim njih, u spotu se pojavljuju Antonia Vuletić i Dario Zvornik, plesači na svili, te Alban, njihov prijatelj glumac.

The Blondes, zajednički rad pokreću 2013. godine kada obje, “zbog krize u struci” ostavljaju poslove (dizajnerice interijera i arhitektice) i posvećuju se isključivo glazbi. Iza sebe imaju pobjedu na Čansonfestu za “najčansonu” s pjesmom “Zavavek Kuntenta” pisanom na dijalektu, a dosad su svirale i pjevale u bendovima The Docks, Fortunal, Ventil Inc. i The Shaionesima, u ženskoj klapi Kastav te sa Šajetom.