The Cure dokumentarcem obilježavaju 40. godišnjicu benda

Slavni britanski rock sastav The Cure, jedan od vodećih sastava dark wave scene kasnih ’70-ih, tokom 2018. i 2019. proslavit će 40 godina izuzetno bogate glazbene karijere.

Tim povodom je dugogodišnji suradnik benda, poznati filmaš i redatelj glazbenih spotova Tim Pope, na svom Twitter profilu najavio da će snimiti dokumentarac kojim će The Cure proslaviti 40 godina karijere na glazbenoj sceni. Pope je otkrio da će sljedeću godinu provesti u društvu Roberta Smitha, glavne karike cijele priče, pjevača, gitarista i autora većine pjesama kultnog sastava koji će ujedno ispričati priču o ovom dijeliću glazbene povijesti od ’70-ih do danas.

Sljedeća godina obilježit će četiri desetljeća objave njihovog debitantskog singla “Killing An Arab”, dok će 2019. biti u znaku objave prvijenca “Three Imaginary Boys”.

Za sada nije poznat datum objave najavljenog dokumentarca, a The Cure je već ranije najavio jedinstveni veliki nastup u londonskom Hyde Parku u sklopu British Summer Time festivala 07. srpnja 2018., gdje će nastupiti uz Rogera Watersa, Eric Claptona, Brunu Marsa, Interpol, Editorse i brojna druga zvučna imena.