The Dreams (SLO) promoviraju koncertni prvijenac u Hard Placeu

Nakon dvije godine pauze, slovenski The Dreams vraćaju se u zagrebački Hard Place, u petak 18.ožujka, povodom promocije njihovog prvog koncertnog albuma The Dreams Live @ Glej Theatre. Do 22 sata ulaz je slobodan, a nakon toga iznosi 20kn /10kn za članove i studente.

Osam je to sjajnih iskusnih glazbenika, prvenstveno inspiriranih glazbom američkih velikana The Allman Brothers Band. Njihovi se koncerti najčešče pretvaraju u spontane jam sessione u kojima istražuju zvukove rocka, bluesa, countryja pa čak i jazza. Sa publikom dijele beskompromisnu energiju koju ulažu u svoj performans.

Bend je od svog nastanka, 2011. godine, održao više od 60 koncerata u Sloveniji, Austriji, Italiji i Hrvatskoj. U Hrvatskoj su nastupili tri puta, u Hard Placeu, u Vintage Industrial Baru u sklopu Zagreb Guitar Showa i na Sugar Cube Blues festivalu u Županji.

Prošle godine bend je snimio svoj prvi singl sa autorskom glazbom i prvi koncertni album “The Dreams Live @ Glej Theatre” kojeg promoviraju 18.ožujka u zagrebačkom Hard Placeu.

The Dreams na svoje koncerte često pozivaju i goste. Sa njima su do sada nastupili mnogi poznati glazbenici među kojima su Vlado Kreslin, AG Weinberger, Tinkara Kovač, Matevž Hamo Šalehar, Igor Leonardi, Janez Zmazek – Žan i Adonis Dokuzović.

The Dreams su:
Andrej Vengust, vocals, harmonica;
Gašper Peršl, drums;
Sergej Ranđelovič – Runjoe, drums;
Jure Lopatič, bass, backing vocals;
Mitja Kavčič, keyboards;
Luka Vehar, guitar;
Boštjan Zorc; guitar,
Vili Grdadolnik, guitar, slide.