The Fogsellers – šibenski electro fusion bend najavio album prvijenac

Foto: Nino Šolić

“Smooth Simplicity” naziv je dugo očekivanog albuma šibenskog electro-fusion benda The Fogsellers koji će svoj studijski prvijenac, objavljen za splitsku izdavačku kuću Street Pulse, pustiti u prodaju u četvrtak, 23. studenog.

Snimanje je započelo u listopadu prošle godine kada smo nakon pet godina sviranja uživo odlučili konačno nešto snimiti i izdati album, a materijalom koji izlazi u četvrtak dominiraju jednostavne melodije i ritmovi koje će biti ugodne  svakom uhu. Ideja je bila ne komplicirati, nego se koncentrirati na atmosferu sadržaja“, izjavio je frontman šibenskih “prodavača magle” Mirko Rak.

Mastering tonskih zapisa bilježenih tijekom godinu dana na više šibenskih lokacija i u studiju Božo, gdje su snimljeni gitara i bubanj, dovršen je nedavno u Zeitgeist studiju u Berlinu. Za izgled albuma “Smooth Simplicity” pobrinuo se nagrađivani šibenski grafički dizajner Ante Filipović Grčić.

Izlazak svog prvijenca The Fogsellers će proslaviti radno, na mini turneji koja istoga dana započinje u klubu KC Beograd, a dan kasnije nastupit će u Owl clubu u Novom Sadu. Kninskoj publici predstavit će se 9. prosinca u klubu A3, a 16. prosinca nastupit će u splitskom klubu Kocka gdje će noć prije Mirko Rak imati vlastiti show predstavljajući svoj Fikcio Monger Live Set. U Šibeniku sviraju 22. prosinca, za kada je najavljen glazbeno-vizualni spektakl “Sono Koloro” koji, uz gostovanje brojnih solista, po drugi put ove godine održavaju na daskama Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Šibeniku.

The Fogsellers su Mirko Rak (electro toys & bass), Saša Đurica Sale (drums) i Ivan Ković (guitar).