The Gift i Massimo odaju počast Davidu Bowieu na drugu godišnjicu smrti ikone

The Gift

U subotu, 27. siječnja, će se koncertom u zagrebačkom klubu Boogaloo obilježiti druga godišnjicu otkako nas je napustio jedan od najvećih glazbenih umjetnika svih vremena, neponovljivi i čudesni David Bowie.

Kao definitivno najzanimljivija ličnost pop kulture, bio je toliko svestran da je zadobio simpatije vrlo širokog spektra obožavatelja, od onih najalternativnijih zaljubljenika u umjetnost, preko okorjelih rockera, do ljubitelja pop glazbe.

U glazbenom svijetu gotovo da nema glazbenika na kojeg Bowie nije barem malo utjecao ili ostavio ravnodušnim, a iza sebe je ostavio bogat i raznovrstan glazbeni opus sa kojim se može rijetko tko mjeriti. Njegov posljednji album „Blackstar”, koji je objavljen na njegov rođendan 8. siječnja 2016. godine, samo dva dana prije smrti, definitivno je njegov rekvijem, remek-djelo isprepleteno mistikom i zagonetnim porukama koje još dan danas nisu dešifrirane do kraja.

Na ovom koncertu počast Bowievom liku i djelu odat će nastupom jedan od najboljih svjetskih Bowie tribute bendova, novosadska grupa The Gift, koja će odsvirati presjek hitova, od „Space Oddity”, „Starman”, „Changes”, „Ziggy Sturdust”, „Man Who Sold The World”, „Sorrow”, „Rebbel, Rebbel”, „Heroes”, „Ashes To Ashes”, „Let’s Dance”, „Under Pressure”, do posljednje „Blackstar”, a kao specijalni gost na pozornici kluba Boogaloo će im se pridružiti jedan od najvećih ovdašnjih vokala i jedan od najvećih ljubitelja Bowieovog opusa, fenomenalni Massimo Savić.

Foto by: PromoArt studio / Dinko Bažulić

Uz koncert će se prikazivati projekcije video spotova i fotografija David Bowiea, a nakon koncerta slijedi veliki 80’s Party na kojem će Tomi Phantasma i Schultz zavrtiti glazbu povezanu s erom djelovanja ovog neporeciovog umjetnika.

Početak eventa je najavljen za 21h, a cijena ulaznica iznosi 60kn u pretprodaji i 70kn na ulazu u dvoranu.

Pretprodajna mjesta: Boogaloo – Ulica grada Vukovara 68, Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockamark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, , Octopus – piercing & tatto studio – Gundulićeva 31, Entrio, Eventim. Ulaz isključivo na 80’s Party nakon koncerta će se naplaćivati 20 kn.