THE HOOD FELLAS – predstavljen album “Fat Manager”

hood-fellas-promocijaAko ste i vi među onima koji misle da jazz nastaje u zadimljenim kavanama, da nije moderan i da je samo za odabrane, promislite još jednom. Četiri vrhunska glazbenika iz poznatog liburnijskog jazz kruga, odlučila su dokazati suprotno.

Virtuoz Henry Radanović na bas gitari, talentirani pijanist Zvjezdan Ružić, svestrani gitarist Bruno Mičetić te izvanredni bubnjar Dušan Kranjc okupili su se u jazz sastavu The Hood Fellas, a prije nekoliko dana promovirali su i svoj prvi album “Fat Manager”.

The Hood Fellas su na promociji u Hrvatskom društvu skladatelja izveli četiri skladbe s albuma. Nastup su započeli Mičetićevom skladbom “Going Into It”, u kojoj je ovaj svestrani Riječanin, inače gitarist i hard rock benda Keops, pokazao svoje gitarističko umijeće. Potom je uslijedila Ružićeva skladba “Fat Manager”, a u laganijoj skladbi “One Way Emotion” briljirao je i Henry Radanović i pokazao zašto se smatra jednim od vodećih jazz basista u Hrvatskoj. Posljednja predstavljena skladba bila je “Turkish Coffee, Cigarettes & Bop”, u kojoj su predstavili svoje jazz utjecaje, koji variraju od bebopa i mainstream jazza, preko cool jazza do balkanskih etno tradicija, koje su ovdje bile posebno vidljive.

 The Hood Fellas već su dobro poznati glazbenoj publici u Hrvatskoj, ali i svijetu. Na promociju u Hrvatskom društvu skladatelja, Dušan Kranjc stigao je izravno sa 2Cellos turneje. Kranjc se 2Cellos pridružio još 2011. i od tada svojom nevjerojatnom energijom i umijećem oduševljava stotine tisuća ljudi na mnogobrojnim koncertima. Na zagrebačkoj promociji albuma “Fat Manager” pokazao je i veliki jazz senzibilitet, a njegove dionice na bubnju oduševile su sve prisutne.

Mladi klavijaturist Zvjezdan Ružić diplomirao je na Jazz Akademiji u Klagenfurtu, baš kao i gitarist Bruno Mičetić. Ružić već godinama svira s eminentnim jazz glazbenicima, s kojima je dobitnik i dva Porina, a svojim radom ruši ideju da je jazz glazba nerazumljiva ili namijenjena starijima. Ružić je uvjerljiv, a svoje virtuozne dionice na klaviru izvodi uz dozu humora i na taj se način približava svakom slušatelju i gledatelju.

Bruno Mičetić svestrani je riječki gitarist, pokretač hard rock benda Keops i jazz sastava Bruno Mičetić Trio. Mičetić se nikad nije ograničavao samo na jedan žanr, a ta raznolikost žanrova čini ga jednim od najkreativnijih i najaktivnijih autora i gitarista u Hrvatskoj.

Henry Radanović ime je koje nije potrebno dodatno predstavljati u svijetu jazz i rock glazbe. Uz Elvisa Stanića, osnivač je Elvis Stanić Group, s kojom osvaja i nekoliko Porina. Vrstan kontrabasist, ovdje briljira na bas gitari, a s Mičetićem, Kranjcom i Ružićem pronašao je novu kreativnost i glazbeni polet.

Nevjerojatna količina energije, glazbenog umijeća i humora te izvanredne autorske skladbe, ono su što obilježava ovaj novi jazz sastav i njihov, već sad hvaljen album “Fat Manager”!

Zahvaljujući nevjerojatnoj količini energije, glazbenog umijeća i humora te izvanrednim autorskim skladbama, ne sumnjamo da će “The Hood Fellas” ubrzo pronaći svoju publiku.

Ta će publika, zasigurno, biti mlada, raznolika i neće biti ograničena samo na jazz, ali jazz će početi promatrati kroz sasvim novu prizmu i vidjeti da je riječ o glazbi koja u sebi sadrži sve ostale žanrove, koja je inventivna, uzbudljiva i savršeno odgovara svijetu u kojem danas živimo.

Album “Fat Manager” poslušajte na Deezeru: http://www.deezer.com/album/10613240