THE KOOKS – Junk of the Heart

clip_image001Britanska skupina The Kooks upravo je objavila, svoj novi album, Junk of the Heart, najavljen istoimenim singlom, koji se od ljeta odlično zavrtio u eteru radio postaja. Album je producirao Tony Hoffer (Beck, Air, Belle & Sebastian), a sniman je u The Sound Factory (Los Angeles) i Sarm Studios (London) u periodu od devet mjeseci. Treći album Kooksa  ,  učvrščuje njihovu poziciju uvjerljivog ‘album banda’ koji sa lakoćom stvara zapaljive radiofonične hitove, sa zaraznih refrena što se odlično čuje već u spomenutom prvom singlu “Junk Of The Heart” , kao i u Bowievskoj “Mr. Nice Guy”, zatim elektro dub komadu “Runaway”, te novom singlu sjajnog gitarističkog refrena – ”Is It Me”.

““Ovo je vedar album, album koji treba slušati po sunčanom vremenu” objašnjava frontmen Luke Pritchard govoreći o kolekciji 12 novih pjesama na albumu, “Željeli smo snimiti pravi, puni album. Album koji želite slušati od početka do kraja. Album koji je putovanje na koje svatko tko ga sluša kreće sa nama. ”

Junk of the Heart slijedi multi-platinasti debi, Inside In/Inside Out (2006) i platinasti drugi album, Konk (2008) koji je stigao do #1 ljestvice albuma u Velikoj Britaniji. Do danas The Kooks su prodali preko 2 milijuna albuma u cijelom svijetu.

”Iako smo osjećali pritisak dok smo snimali album i na trenutke se osjećali izgubljeno, sada se osjećamo slobodno. Glazba treba biti eksperimentalna, a ne nešto utegnuto. Ne okrećemo se unazad prema onome što smo već napravili, već napredujemo i evoluiramo. Takav je ovaj album, a takvi će biti i naši koncerti.”, zaključuje Luke Pritchard.