The Lemon Twigs predstavili novi video spot za pjesmu „I Wanna Prove To You”

Miljenici sir Eltona Johna, njujorški sastav The Lemon Twigs, predstavili su svoj novi video spot za pjesmu „I Wanna Prove To You”. Video je režirao Nick Roney koji je i osmislio koncept video uratka.

Naime, Nick je zajedno sa braćom D’Addario, koji čine srž benda, proveo četiri dana u kući svojih bake i djeda i bez ikakvog scenarija snimao njihove svakodnevne aktivnosti. Sve navedeno je radio kako bi što realnije prikazao koncept ljubavi.

“Pjesma govori o dokazivanju ljubavi, što je nešto u šta se ne mogu uživjeti. Sa druge strane, moji baka i djed su u braku već pedeset godina, tako da se njihova veza činila kao prikladna pozadina za video” izjavio je Nick Roney.

Pjesma za koju je snimljen spot nalazi se na prvijencu “Do Hollywood”, objavljenom za izdavačku kuću 4AD. Album je naišao na pozitivne kritike i podržali su ga brojni renomirani pop izvođači, među kojima su Elthon John, The Zombies, Boy George, Laura Marlin i drugi. Nakon skoro završene prve samostalne turneje, pred njima su zakazani festivalski nastupi.