The National predstavili drugi singl sa svog novog albuma „Sleep Well Beast”

The National

The National su danas objavili drugi singl sa svog nadolazećeg albuma „Sleep Well Beast” koji će biti objavljen 8. rujna za izdavačku kuću 4AD.

Pjesma „Guilty Party” je, za razliku od prethodnog singla, ispraćena minimalističkim video spotom koji je režirao Casey Reas.

„Spot je vizualizacija sna i degradacije sna te predstavlja razdaljinu u vremenu i prostoru. Vrijeme teče naprijed, a onda unazad kao sjećanje. Rimski bog sa dva lica, Janus, koji može vidjeti prošlost i budućnost, srž je ovog videa”, izjavio je ovom prilikom redatelj.

Producenti albuma su i sami članovi benda, prvenstveno gitarist Aaron Dessner u čijem je studiju album i sniman. U produkciji su mu asistirali Bryce Dessner i Matt Berninger, a za miks je bio zadužen Peter Katis.

Album će biti objavljen na bijelom i plavom vinilu, CD-u te biti dostupna za download na digitalnim servisima. Pored ovog izdanja, bend je najavio i “Gulty Party” tulum 14. i 15. srpnja u New Yorku na kojem će pored njih nastupiti i njihovi prijateljski bendovi.