The Paints predstavili svoj drugi službeni singl – “Love Is Gonna Come”

Blues pjesma koja je interpretirana na moderan i netipičan način

Nakon singla i video spota prvijenca “Not My Circus (Not My Monkeys)” sa kojim su se po prvi puta u travnju 2019 predstavili široj publici sastav The Paints predstavljaju i svoj drugi službeni singl – “Love Is Gonna Come”.

Radi se o energičnoj, upbeat blues pjesmi koja se tekstualno bavi zamršenostima života i (ljubavnih) odnosa, te preprekama ali i savjetima za prelazak preko prepreka i ostvarivanje odnosa. Što se same glazbe tiče radi se o konceptu blues pjesme koja je interpretirana na moderan i netipičan način.

Pjesma je snimljena u Sunday studios u Sv. Nedelji, te su je koproducirali zajedno sa iskusnim snimateljem i producentom Svenom Pavlovićem. Cilj produkcije je bio da ostvari maksimalno prirodan, topli i neposredan zvuk i osjećaj sviranja uživo na studijskoj snimci. Pjesma je stoga odsvirana i snimljena uživo, a miks je rađen na “stari, analogni način” – umjesto na kompjuteru miksana je na pultu i snimljena pritom na magnetofonsku traku. Mastering je također rađen analogno u studiju koji je poznat po analognom radu – Calyx studio u Berlinu.

Video spot su sami osmislili, režirali, snimili i napravili produkciju.

The Paints su autorski tročlani rock sastav iz Zagreba osnovan 2016.g. Žanrovski se svrstavaju u rock glazbu sa utjecajima bluesa i alternativnog rocka, a tekstove pišu na engleskom jeziku. Što se tiče zvuka najsličniji su sastavima poput The Raconteurs i The Black Keys.

Članovi (Grigor Bartolec – gitara, Josip Pavlović – vokal, bas, Marko Vucelja – bubanj) su više godina prisutni na hrvatskoj glazbenoj sceni kroz razne autorske i cover projekte; što zajedničke (Blue & Lowdown), a što zasebne (Lotus, Undo, Bad Mushrooms, Lula Mira, Boom Pacha Boom itd).

Glazbu izdaju samostalno (dostupna je na svim digitalnim platformama), a široj publici su se prvi puta predstavili singlom i video spotom “Not My Circus (Not My Monkeys)” u travnju 2019. godine na njihovom YouTube kanalu koji od onda polako ali sigurno raste. U međuvremenu su na svom kanalu objavili nekoliko live verzija njihovih budućih singlova, a veću pažnju privukla je i pjesma “Elegy”.

Uz aktualni singl “Love Is Gonna Come” najavljuju još dva nova singla sa pripadajućim video spotovima.