THE SECOND HAND BAND predstavlja projekt ZADNJI POZIV NA ROCK AND ROLL

The-Second-Hand-BandZadnji poziv na rock and roll ambiciozni je projekt cover r’n’r benda The Second Hand Band, koji svira već 15 godina, a oni nešto stariji sjetit će se da se red čekanja za upad na njihov koncert u Sax Klub hrvatskih glazbenika protezao Palmotićevom ulicom u Zagrebu! The Second Hand Band življi je nego ikad, izdali su album That’s how we do it, a 12. travnja iznenadit će nove i stare fanove unplugged koncertom u Saxu!

Kao glazbenici koji su godinama prisutni na sceni, i na čijim se koncertima u prvom redu nađu poznata imena hrvatskog rocka, bend je pokrenuo projekt Zadnji poziv na rock and roll, u suradnji sa Sax Klubom hrvaskih glazbenika. Cilj ovog projekta je, kako kaže pjevač Marko Bosak, vratiti starije generacije koje uživaju u dobrom starom rocku i živoj svirci u klubove, i pokazati mlađim generacijama što je rock, kako se svira, i kako se sluša. Neka današnja djeca i mladi ne znaju ništa o legendarnim grupama i glazbi koja je od sedamdesetih pa na ovamo obogatila svjetsku glazbenu scenu i pokazala nam sve čari rock and rolla. Svi Justini Bieberi, Selene, pa i neka domaća čudna glazba, potpuno je zasjenila onu kvalitetnu glazbu na kojoj smo mi odrastali. Ovo je zapravo poziv u pomoć za spašavanje današnje mladeži iz ralja folka, trasha, loše glazbe općenito. – šaljivo je završio Marko.

U duhu projekta, u Saxu će s The Second Hand Bandom kao predgrupa nastupiti i Vokalni studio Bacchabundus. Okušati se u glasnoj, energičnoj i snažnoj bendovskoj svirci i agresivnijim glazbenim stilovima želja je mnogih pjevača. Bendovski koncerti dio su edukativnog programa vokalnog studija BACCHABUNDUS, organizirani radi potrebe stručnog usavršavanja, rasta i razvoja mladih pjevača.Rad s bendom proces je koji mladog vokalista vodi boljem i lakšem razumijevanju interne komunikacije zatvorenoga glazbenog kruga, daje mu određena iskustva i spoznaje zajedničkoga glazbenog stvaralaštva, osjećaj liderske prezentacije i eventualnu daljnju profesionalnu afirmaciju. – poručuju iz vokalnog studija, te se vesele suradnji s The Second Hand Bandom.

Na projektu s The Second Hand Bandom surađivala su i mnoga poznata imena – glumica Marija Borić, Alen Marin, Aljoša Šerić i Pavel te mnogi drugi.

Današnju postavu The Second Hand Banda čine redom vrsni glazbenici: Marko Bosak/vokal, Ivan Vranješ-Vrana/gitara, Ivan Pasković-Pale/klavir-rhodes-hammond, Dario Horvat/bubanj, Berislav Vrabec-Bero/bas gitara, Andrej God/gitara, te back vocali Petra Antolić i Monika Jakuš.

Prije nego se zaputite u Sax, ukoliko niste sigurni što vas očekuje – možete se osigurati da ćete se dobro provesti, te bend poslušati na SoundCloudu. Sve novosti, nadolazeće svirke, te dodatne informacije o bendu možete pronaći na njihovoj web stranici www.thesecondhandband.com i na Facebooku https://www.facebook.com/pages/The-Second-Hand-Band/28937997682.