THE SIIDS najavljuju još jedan intrigantan video uradak

Nezaobilazan dio šarma glazbenog dvojca THE SIIDS upravo je pomno osmišljeni vizualni identitet koji upotpunjuje atmosferu pjesama

THE SIIDS, foto: Emanuela Tomino

Iako su multiinstrumentalisti Stanislav Grdaković i Darko Terlević kao kreativni autorski tandem na glazbenoj sceni relativno kratko, već sam nastanak njihovog electro dua THE SIIDS, kao i uspjesi koji su se nanizali kroz prošlu godinu, privukli su veliki interes glazbenih stručnjaka i publike.

Uz pjesme na engleskom jeziku i zvuk koji mnoge podsjeća na kombinaciju Editorsa, The Killsa i Depeche Modea, THE SIIDS je bend čiji umjetnički izričaj vrijedi pratiti u svakoj etapi njihovog stvaranja. Kuda ih je kreativnost odvela ove godine otkrit ćemo u njihovom novom singlu i pratećem video uratku.

Za razliku od prethodno objavljenih spotova koncipiranih kao audio-vizualna trilogija THE SIIDS će, ovoga puta u suradnji sa Stellom Mešić aka Parts Of The Sun, predstaviti vizualno drugačiju priču. Mali uvid u njihovo novo poglavlje otkrivaju ovim kratkim video isječkom:

Video koji upotpunjuje njihov novi singl “Feeling”, THE SIIDS su snimili u suradnji s vizualnom umjetnicom Stellom Mešić iz Rijeke koja ga je režirala, montirala te scenski i kostimografski osmislila.

Kao što se moglo vidjeti i u prvim uradcima s kojima su se predstavili javnosti, vizualni identitet THE SIIDS-a sastavni je dio njihovog šarma pa su tako novi singl i prateći video produkcijski i dalje u stilu svjetskih indie uspješnica. Estetska simbioza između benda i umjetnice vidljiva je od prvog kadra što je u konačnici rezultiralo još jednim sjajnim spotom koji vjerno prenosi senzibilitet njihove nove pjesme.

Spot koji će uskoro doživjeti svoju premijeru je sniman na lokaciji napuštenog hotela na Učki te u Stephany Stefan studiju u Rijeci, a uz članove benda u spotu se misteriozno pojavljuje i predivan model Golda Pamić.

Sa snimanja novog spota dua The Siids, fotografije: Stella Mešić/model: Golda Pamić

Intrigantan indie electro pop/rock duo THE SIIDS prošle je godine proglašen jednim od najperspektivnijih mladih riječkih bendova na alternativnoj domaćoj sceni. Osim što je osvojio RIJEČKU GiRicu, nagradu Ri Rock Kipić za Najperspektivniji mladi riječki bend te bio nominiran u kategoriji za Najbolji spot i redatelja za sjajan video uradak Kristijana Vučkovića snimljen za pjesmu “Giving Myself To You”, duo se našao i na Mixerovom popisu najperspektivnijih novih glazbenih imena.

Više informacija o ovom glazbenom dvojcu i njihovom projektu možete otkriti u prošlogodišnjem intervjuu na Mixer.hr te ih pratiti sa svim aktualnim vijestima na Instagramu i Facebooku.