The Who obilježava 50. godišnjicu njujorških nastupa live albumom

Londonski sastav iz 1960-ih The Who obilježit će pedesetu godišnjicu njihovog dvovečernjeg koncerta u njujorškom Fillmore East, koncertnom prostoru slavnog Billa Grahama. Povodom toga izdati će dupli CD pod nazivom Live at the Fillmore East 1968  koji bi trebao biti objavljen do 20. travnja. 

Bend je nastupao u Fillmore East dvorani 5. i 6. travnja 1968. godine te time bivaju prvi britanski bend koji nastupa u tek oformljenom koncertom prostoru koji se prethodno zvao Village Theatre. Obje večeri su bile zamišljene kao koncertne manifestacije u dva seta no, kasnije se spajaju u jedan set jer vladaju javni nemiri u svijeta pokrenuti ubojstvom jednog od najvećih vođa za građanska prava, Matina Luthera Kinga, 4. travnja u Memphisu.

Menadžer benda Kit Lambert snimao je prvu večer sa željom da ga objavi kao live album. Na kraju ta ideja nije ostvarena pošto neispravna oprema ne uspijeva zabilježiti cijeli koncert. No, uskoro ćemo imati priliku poslušati snimke koncerta koji se održao drugi dan menfestacije pod nazivom Live at the Fillmore East 1968. Album će biti dostupan kao dupli CD ili trodupli LP.