‘Tiger Suit’ KT Tunstall

kt-tunstall

Kantautorica KT Tunstall najavila je izlazak svog trećeg studijskog albuma za 05. Listopad 2010., koji je nazvala ‘Tiger Suit’.

Novi album za čiji je naziv ‘Tiger Suit’ dobila inspiraciju u snu, KT Tunstall počela je snimati 2009., u svom ekološki sagrađenom studiju koji koristi samo solarnu energiju i nalazi se na njezinom imanju u Engleskoj. Nakon što je snimila demo snimke KT se uputila u Berlin, kako bi početkom godine nastavila snimanje u legendarnom Hansa studiju, u kojem je snimljeno nekoliko kultnih albuma poput ‘Heroes’ Davida Bowiea, ‘Achtung Baby’ grupe U2 ili ‘Lust For Life’ Iggy Popa.

U suradnji sa producentom Jimom Abbissom (Arctic Monkeys, Adele, Kasabian…), album je na koncu finiširan u Londonu.

KT album opisuje kao ‘prirodni tehno’, ponajviše zbog korištenja organskih instrumenata i elektronske, pomalo dance teksture. Većinu pjesama KT Tunstall potpisala je zajedno sa prokušanim autorima Lindom Perry i Gregom Kurstinom, kao i dugogodišnjim suradnicima Martinom Terefeom i Jimmyem Hogartom.

Prije tri godine, KT Tunstall objavila je album ‘Drastic Fantastic’ koji je lansirao smash hit ‘Hold On’, a 2006., na sceni se pojavila hvaljenim debijem ‘Eye to the Telescope’, sa kojega suobjavljeni singlovi ‘Black Horse and Cherry Tree’ (koji joj je priskrbio i nominaciju za Grammy), ‘Suddenly I See’ i ‘Other Side Of The World’.

www.kttunstall.com
www.twitter.com/kttunstall
www.facebook.com/kttunstall
www.myspace.com/kttunstall