Tight Grips novim singlom najavljuju konceptualni album “Cardinal Vices”

Kako otkrivaju za Mixer.hr, sedam novih pjesama sa trećeg studijskog albuma trebalo bi pružiti slušateljima novo iskustvo benda

Krešimir Ćurić, Tight Grips

Nakon promocije drugog studijskog albuma “Move Along”, karlovački rock trio Tight Grips predstavio je ovih dana pjesmu “Raft” kojom najavljuje konceptualni album “Cardinal Vices”. Kako otkrivaju za Mixer.hr, sedam novih pjesama sa trećeg studijskog albuma trebalo bi pružiti slušateljima novo iskustvo benda kroz drugačiji zvuk i aranžmane no što je do sada bilo uobičajeno za bend.

“Raft” je stvar koja je nastala te snimljena doslovno u jednom danu, bio je to neki teški nalet inspiracije što nam je onda dalo ideju za dalje – pa ajmo snimit konceptualni album, nadobudno smo si zacrtali taj cilj i sada ga slijedimo. “Raft” je jedan od sedam [grijeha], a vi prosudite koji!“, zagonetno izjavljuje autor pjesme, Krešimir Ćurić, predstavljajući nam i prateći video uradak iz njegove radinosti.

Album će biti društvene tematike, ukazujući na probleme društva iz perspektive benda prateći pritom ideju o sedam smrtnih grijeha, od kuda zapravo polazi konceptualnost albuma. Datum izdanja za sada nije poznat niti bismo htjeli nagađati, radimo jednu po jednu stvar imajući na umu cjelinu i teško nam je reći kada ćemo biti gotovi – radujemo se daljnjem radu jer se ne ograničavamo apsolutno ničim što onda rađa ponešto drugačijim idejama u odnosu na naš dosadašnji rad“, otkriva nam Krešimir Ćurić u ime benda.

Odličan karlovački sastav pozornost šire javnosti stekao je 2016. nakon pobjede na jubilarnom 20. Ha|Ge|eF-u. Tight Grips doživio je potom dvije prekrasne godine promovirajući svoj album “Storyline” na najvećim glazbenim festivalima u Hrvatskoj i imao se prilku predstaviti u regiji i inozemstvu. Upravo najbolji trenuci te avanture objedinjeni su u prošlogodišnjem video spotu “Heading overseas”.