Tihomir Pop Asanović ususret zagrebačkom koncertu predstavio novi spot

Drugi singl "Noć u klubu" napisao je Zlatko Gall, dok glazbu i aranžman potpisuje Pop Asanović

Uoči velikog zagrebačkog koncerta, Tihomir Pop Asanović objavio je novi singl i spot “Noć u klubu”. Prvi cjelovečernji nastup nakon čak 43 godine pauze dogodit će se ovog petka, 10. svibnja u Vintage Industrialu. Legendarnom glazbeniku na pozornici će se pridružiti sjajna pjevačica Sabrina Hebiri i prateći bend Prijatelji uz goste iznenađenja.

Prvi povratnički singl objavljen krajem prošle godine “Femme Fatale” / “Days of Daze” najavio je i povratnički studijski album “Povratak prvoj ljubavi / Return to the First Love”, ali i ono najvažnije – povratak na velike glazbene pozornice. Drugi singl “Noć u klubu” napisao je Zlatko Gall, dok glazbu i aranžman potpisuje Pop Asanović. Spot je sniman u studiju nekadašnjeg Jugotona, današnjeg Croatia Recordsa, gdje je nedavno s prijateljima glazbenicima po prvi put izveo dio novog materijala uživo. Režirao, montirao i producirao ga je Marko Zeljković Zelja (Studio 69).  

Kultni jazz rock i fusion klavijaturist, orguljaš i kompozitor iznjedrio je tijekom karijere dva briljantna albuma “Majko zemljo” (1974.) i “Pop” (1976.) čija su reizdanja premašila sva očekivanja prodaje. Pop Asanović poznat je i po djelovanju u B.P. Conventionu Boška Petrovića, u grupi September i Time s kojima je snimao kultni album “Dnevnik jedne ljubavi” Josipe Lisac. Često je i kao prateći ili session glazbenik davao svoj doprinos te bio jedan od ključnih figura rock scene bivše države. Zagrebački koncert 10. svibnja u Vintage Industrialu stoga nosi težinu jednog od najbitnijih događanja koncertne sezone, podjednako važan za stariju i mlađu publiku koja je prepoznala vrijednost ovih remek djela hrvatske glazbene povijesti.

Ulaznice za koncert mogu se naći u pretprodaji po cijeni od 120kn, na dan koncerta 140kn.