Tko to ljuti Dave Grohla?

dave

Dave Grohl pokazao je javno da nije nimalo oduševljen činjenicom da se njegovo ime koristi kako bi se potakla prodaja posthumnog izdanja Michael Jacksona. Razlog je vrlo jasan – Grohl nije ni snimao ni svirao na albumu.

U vrijeme svoje smrti, prije dvije godine, Michael Jackson imao je nekoliko nedovršenih snimki koje su producenti i brojni glazbenici dovršili i uključili na album „Michael“ prošle godine.

Pjesma pod imenom „(I Can’t Make It) Another Day“ bilježi zasluge Lenny Kravitza na vokalu, gitari i ostalim instrumentima dok prema istom tom omotu albuma, bubanj Dave Grohl. Ta činjenica je otkrivena nedavno tokom intervjua za Red Bulletin i smatra se da se greška svakako nije nenamjerno omakla.

Lenny Kravitz, kojeg sam susreo samo jednom, nazvao me i upitao želim li svirati bubanj na pjesmi. Pristao sam, odradio bubanj i nikad mi se više nisu javili. Na omotu piše –Michael Jackson feat. Lenny Kravtiz i Dave Grohl, no oni uopće nisu koristili snimke moog bubnja na pjesmi. Nije im neka fora.“

Dave Grohl koji se nakon Nirvane ulovio gitare i mikrofona, odsvirao je bubanj nedavno za Them Crooked Vultures, bend frontmana Queens of the Stone Agea – Josh Hommea i basista Led Zeppelina – John Paul Jonesa, te se nedavno ubacio kao zamjenski bubnjar na pet stvari svojoj predgrupi Cage the Elephant prije svirke Foo Fightersa.