Too Loud Fest – festival započinje pripreme za novo izdanje

HeadRoom – Poseban salon na festivalu privukao je mnoge posjetitelje koji su mogli isprobati različite slušalice na jednom mjestu.

Proteklog vikenda završen je prvi Too Loud Fest, festival dobre glazbe i još boljeg zvuka i slike. U dva dana, koliko je festival trajao, posjetitelji su mogli na četiri lokacije u Zagebu uživati u izložbi, koncertima, video projekcijama, radionicama, predavanjima i mnogobrojnim prezentacijama audio/video uređaja.

Središnji događaj festivala, Audio/Video Show, održao se u DoubleTree by Hilton Hotelu Zagreb, gdje su se na čak 3 kata hotela predstavili više od 30 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Uz mnogobrojne audio i video prezentacije, posjetitelji su uživali u koncertima Doris Karamatić, Lele & Joea Kaplowitza, Podium Brass kvinteta i Lu Jakelić, te sudjelovali u predavanjima i radionicama vezanim uz glazbu, unaprjeđivanja kvalitete životnog prostora i upoznavanja s modernim tehnologijama.

Koncert Lu Jakelić. Live nastup uz The Sonus faber zvučnike, vrijedne 170.000 eura, napravljenih u svega 30 pari.

Najviše pažnje privukao je Hi-Fi sustav vrijedan više 500.000 eura, najskuplje ikad složen i javno prezentiran audio sustav u Hrvatskoj. Ništa manje atraktivan bio je i Blackwood zvučnički sustav domaće proizvodnje vrijedan gotovo 50.000 eura. Oba sustava poslužila su kao “high-end razglas” za koncertne nastupe što je samim koncertima dalo novu i dosad neviđenu dimenziju.

Tina Uglješić (organizator), Nebojša Uglješić (direktor festivala) i Marjeta Kessler (prijatelj festivala)

Nebojša Uglješić, glavni urednik Too Loud bloga i direktor festivala, ističe kako su izlagači i posjetitelji iskazali veliko zadovoljstvo organizacijom i programom, tako da je već u pripremi sljedeće izdanje festivala.

Uoči početka festivala, Too Loud Fest je uvršten u kalendar najvećih i najpoznatijih svjetskih audio/video događaja, što Zagreb stavlja uz bok Las Vegasu, Tokiju, Münchenu, Los Angelesu, Denveru i drugima. Sudeći po reakcijama, festival je u potpunosti opravdao uvjet da se nađe u takvom probranom društvu.