Tool predstavili nove detalje albuma – novi singl očekujemo danas poslijepodne

U nedavnom intervjuu gitarist Adam Jones otkrio je da album donosi sedam novih pjesama u trajanju od gotovo 80 minuta

Nakon što su prije tjedan dana otkrili naslov albuma, Tool je ovaj tjedan predstavio naslovnicu albuma “Fear Inoculum” i najavio da bismo danas poslijepodne mogli dočekati i novi singl.

U nedavnom intervjuu gitarist Adam Jones otkrio je da album donosi sedam novih pjesama u trajanju od gotovo 80 minuta, a među njima su i ranije otkrivene pjesme “Descending” i “Invincible”, koje su fanovima poznate i s ranije održanih koncerata. Željno iščekivani nasljednik hvaljenog posljednjeg albuma “10,000 Days” objavljenog 2006. ugledat će svjetlo dana 30. kolovoza.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

FEAR INOCULUM. Title Track and Album Pre-Order Wednesday August 7th. Links will be posted tomorrow, Tuesday, August 6th on our Band URL and Social Accts. #tool2019

A post shared by Tool (@toolmusic) on

Novi album Toola obožavatelji iščekuju punih trinaest godina. Sama ideja i anticipacija novog albuma Toola provlači se godinama, a pozornost javnosti pojačana je tijekom 2017. kroz javne istupe pojedinih članova benda, a aktivnosti su pojačane u ožujku prošle godine kad je bend ušao u studio, a tijekom veljače ove godine Keenan je na svom Twitter profilu potvrdio kako je album u procesu miksanja te u jednom od postova dodao hashtag kojim se našalio s fanovima – dok ste vi cendrali ja sam radio.

Još službeno nepotvrđeno, kao glavni suradnici navode se producent Joe Barresi te Bob Ludwig koji potpisuje mastering i koji je s bendom već surađivao na posljednjem albumu “10,000 Days”.

Početkom ovog mjeseca Tool je objavio svoju slavnu demo snimku iz 1991. s pjesmama koje su se koju godinu kasnije pojavile na debitantskom EP izdanju “Opiate” i prvom albumu “Undertow”. Snimka se pod naslovom “72826” pojavila na digitalnim streaming servisima. Bio je to povijesni trenutak za bend koji je po prvi put svoju glazbu učinio dostupnom online, a prema posljednjim izjavama benda, cijeli katalog Toola bi se mogao naći na istim servisima već ovog petka, 2. kolovoza.