Trees of Maine – “In The City”

Trees Of Maine, glazbeni solo projekt iza kojeg stoji Valdet Luboteni (The Orange Strips) predstavio je prošli tjedan debitantski album “False Dawns” na kojem se našlo deset autorskih glazbenih uradaka. Paralelno s objavom ovog izdanja predstavljen je i video spot za najavni singl “In the City”, za čije su umjetničko rješenje zaslužni Dino Santaleza (Pridjevi) i Ivana Kujundžić.

Refren ove pjesme dugo se vremena vukao po probama mog matičnog benda – The Orange Strips. Htio sam da to bude pjesma za cijeli bend, ali nikako nije uspjela zaživjeti u tom obliku. Puno je takvih pjesama, a s vremenom je upravo to i postao jedan od glavnih razloga zbog kojih je Trees Of Maine u nastao kao side projekt.“, otkrio nam je Valdet prilikom predstavljanja albuma.

trees-of-maine-press-photo-6Prije malo manje od dvije godine, odlučio sam snimiti demo verzije svih nedovršenih pjesama i privesti ih kraju. Jednom sam prilikom ubacio nekoliko akorda u program, ubrzao to nekoliko puta, dobio ono što je danas baza pjesme, ubacio stare refrene i dobio pjesmu onakvu kakva jest danas. Tjedan dana prije izlaska pjesme, javio mi se prijatelj Dino Santaleza iz Pridjeva, koji je u početku bio polovica Trees Of Maine i rekao da će kroz nekoliko dana poslati spot. Sve se dogodilo toliko brzo da nisam stigao ni razmisliti o tome što bi bilo da se nije javio. Očito je tako trebalo biti.”

Album “False Dawns” dostupan je na svim digitalnim servisima (Bandcamp, Google Music, Itunes, Amazon, Spotify, Deezer…), a uskoro kreće i koncertna promocija albuma.