Trent Reznor o novom NIN-u i novom projektu

Postalo je zaista nemoguće predvidjeti slijedeći korak Trenta Reznora. Uz suradnju s Josh Hommeom i QOTSA, odličan projekt How to Destroy Angels koji vodi uz suprugu te snimanje oskarovskih rješenja za filmsku glazbu, izgleda da bismo mogli očekivati i koji novi uradak njegovog legendarnog industrial benda Nine Inch Nails.

Trent Reznor nas cima s mogućnošću objave novog materijala Nine Inch Nailsa još od prošle godine no prema intervjuu iz New Yorkera ” Za 2014. Interscope Records planira izdati kompilaciju bendovih najvećih hitova, a Trent Reznor planira doprinijeti izdanju sa dvije nove pjesme prije nego što prione na posao snimanja novog albuma.“ Kompilacija je vjerojatno sigurna stvar, a za novi materijal možemo se samo nadati da se Reznor neće predomisliti uz žongliranje s desetak novih projekata svake godine.

U intervjuu je također otkrio (JOŠ) jedan od novih projekata, u ovom slučaju suradnju s američkim reperom Dr. Dre-om i njegovom kompanijom Beats Electronic s kojom planira stvoriti zanimljivu glazbenu platformu koja bi trebala zaživjeti za koji mjesec.Reznor je objasnio New Yorkeru da se radi o platformi koja bi se trebala razlikovati od Spotifya i Pandore dodavanjem ljudskog elementa u preporuku pjesama.

Kao da imate svog lika u music shopu koji zna što volite, ali vas zna i uputiti na zanimljiv glazbeni put koji inače ne biste odabrali“opisao je Reznor platformu radnog imena Daisy koja bi trebala profunkcionirati početkom 2013. te usput usporedio „manjkavi“ Spotify s internetom iz ere prije postojanja Googla, s puno sadržaja no bez pouzdanog načina pretraživanja. Iz Spotifya su vjerojatno načuli da se u drugom taboru nešto sprema te su već prošli tjedan najavili promjene u sistemu koje bi filterima riješile upravo spomenute probleme. No bez obzira na to uvijek ostaju problemi autorizirane glazbe, gdje većina platformi ne ispunjava potrebe korisnika s nepotpunim bazama glazbenika.