Tribina o hrvatskoj metal sceni – radi li se o zahrđalom segmentu glazbene palete?

Kada je riječ o metal sceni u Hrvatskoj, za nju se nikako ne može reći da je mala i siromašna, a to potvrđuje broj nastupa stranih i domaćih bendova, tribute bendova i slušaona, koji su svojevrsno svjedočanstvo prisutnosti scene na ovim prostorima. No, unatoč tome, može li se reći da ona propada? Slaba posjećenost koncerata jedan je od temeljnih pokazatelja da sa samom metal scenom nešto nije u redu.

Ponukana tim pitanjima Turbina – Turbo tribina predstavlja tribinu “Zahrđalo željezo – Kamo ide metal scena u Hrvata?”. Tribina će 07. veljače u Močvari ugostiti Nenada Malića (Oluja Fest, Zagreb), Bobu Markulinčića (Metalsound Music, Zagreb), Filipa Packa (Oluja Fest/Subsonic Events, Zagreb), Roka Nikolića (Flesh, Zagreb), a razgovor će moderirati Tomislav Čanković.

Cilj tribine jest taj da se kroz razgovor s gostima, koji su članovi bendova ili su na neki način uključeni u promociju i organizaciju metal koncerata, dođe do uzroka ovakvog stanja koje je vidljivo danas. Samim time, potreban je i svojevrstan skok u prošlost preko kojeg se na komparativan način može vidjeti kako je to bilo nekad i gdje je zapelo te što je dovelo jednu cijelu scenu na poziciju kojoj nitko ne zavidi.

Početak tribine najavljen je za 20:30h, a ulaz je besplatan.