Triggerfinger – Novi singl prije zagrebačkog koncerta

Belgijski rock trio Triggerfinger objavio je singl “Big Hole” skinut s njihovog aktualnog albuma “By Absence Of The Sun”. Grupa se vraća u Tvornicu kulture u čijem Velikom pogonu će nastupiti 2. srpnja.

“Big Hole” treći je singl s posljednjeg izdanja, a prethodili su mu “Perfect Match” i “Off The Rack”. Po željama publike jedna od najboljih pjesama s albuma “By Absence Of The Sun” konačno je dobila pripadajući video kojeg je u potpunosti snimio pjevač I gitarist benda Ruben Block, a montirao režiser i glazbenik Remo Perotti.

Triggerfinger će nastupiti kao predgrupa Museu u Moskvi 19. lipnja, a već dan kasnije su na Hellfestu u francuskom Clissonu. U Tvornicu kulture bend stiže 2. srpnja, dan nakon mađarskog Volt Festivala te dan prije svirke u beogradskoj Barutani. Ostatak srpnja kalendar im je popunjen nastupima u Rumunjskoj, Češkoj, Španjolskoj, Francuskoj i Švicarskoj.

U Tvornici kulture basist Paul Van Bruystegem, bubnjar Mario Goossens te pjevač i gitarist, karizmtični Ruben Block zamjenit će Mali pogon Velikim čime će dobiti više prostora da se razmašu i još upečatljivije odsviraju repertoar sa sva četiri studijska izdanja. Prošli nastup bio je, dakako, posvećen svježe objavljenom “”By Absence of the Sun”, ali bend nije propustio prošetati niti kroz prošla tri albuma s kojih su odsvirali najveće hitove “My Baby’s Got A Gun”, “Let It Ride”, “Cherry”, “Halfway Town”, “Is It”, “On My Knees” i “Camaro”. Nije izostala niti obrada “I Follow Rivers”, ali ovi bučni rockeri u finim odijelima prije svega su pokazali da u rukama imaju puno aduta za velike pozornice.

Ulaznice u pretprodaji iznose 60 kn, dok će na dan koncerta iznositi 80 kn.