Trophy Jump – punkeri sa nužnom dozom humora

Kreativni glazbeni kolektiv je koncertni program koji se od 2018. počinje u suradnji s top listom Muzika je Zvonko Radost održavati jednom mjesečno u zagrebačkom Saxu s misijom predstavljanja mladih izvođača svih urbanih glazbenih usmjerenja.

Čast da 25. siječnja u Saxu otvore ovogodišnji KGK serijal imaju dva mlada, perspektivna i već sad odlična benda, Fire In Cairo i Trophy Jump, pa smo iskoristili ovaj trenutak da predstavimo potonje. Srećom, ovom prilikom se Tony Alex potrudio da nam četveročlani projekt predstavi na hrvatskom jeziku.

Za početak, s obzirom da o vama znamo tek toliko malo – da ste relativno novo ime na sceni, oformljeno od strane članova JeboTon ekipe koja ima respektabilan staž na pozornicama, predstavite nam se s kojom riječi više…ali barem na „krnjem“ hrvatskom da nemam previše posla oko prevođenja. 

Trophy Jump je nastao 2014. godine, dijelom iz ogromne ljubavi prema melodičnoj punk glazbi, a dijelom iz zajebancije. Osnovali su ga Marc Demarco, Johnny Despair i Tony Alex, ali se do danas postava malo izmijenila pa su umjesto Johnnya ovdje Hardlike Pete i Cimmy Demarco.

Zaigrali ste na kartu jednog tzv. inozemnog alter ega pa nas zanima odakle ideja za ovakvu prezentaciju? Direktni pucanj na ambicije prema inozemnom tržištu ili ironični komentar uz koji se dobro zabavljate?

Ja nemam pojma o čemu vi pričate. Mi smo zapeli ovdje, a vi mislite da je to zajebancija. Direktno pucamo prema odlasku nazad u Kaliforniju, hvala lijepa.

Možemo primjetiti da ipak uspijete scimati ljude, a i sami mediji objeručke prihvaćaju ovu igru. Zanimljiva je epizoda ove priče bilo gostovanje na BalconyTV-u.

Scimamo ljude jer nam je novi bubnjar Cimmy pa se svi cimaju jer gledaju gdje je Marc pa skuže da je na bassu. A da znate kak’ smo se mi tek scimali kad smo skužili da su Cimmy i Marc braća! BalconyTV je bio zabavan, ali nismo baš najzadovoljniji „zvučnom slikom“ tog nastupa. Barem je smiješno.

U pokušaju da nađete svoje mjesto na domaćoj glazbenoj sceni, koji je vaš pogled na trenutno stanje? Što nedostaje? Čega ima previše?

Gledajući samu glazbu, mislim da situacija nikad nije bila bolja. Bendovi s kojima smo okruženi su nevjerojatni i s te neke kreativne strane, čim zagrebete malo dublje, možete primjetiti da se na sceni dešava ogromni bum.

Kroz jednu objektivnu prizmu, da li biste mogli definirati što novo i zanimljivo svojim glazbenim projektom donosite na hrvatsku glazbenu scenu?

A kaj’aznam, sviramo punk rock, kaj da ti kažem. Imamo distorzirane gitare, prekrasne melodije i brze ritmove. Niš’ novo.

Iza vas je prvo studijsko izdanje, album „Depression Club” koji je objavljen kao šećer na kraju prošle godine. Koja je ideja nosila ovo izdanje? Što ste na njemu željeli objediniti i jeste li to uspjeli realizirati?

“Depression Club” je naš album prvijenac sa kojim smo prilično zadovoljni. U planu je bilo snimiti još nekoliko pjesama, ali spletom okolnosti je na kraju ispalo samo 9 stvari. Željeli smo pokazati naš neprestani osjećaj nostalgije za domom i klinačkim danima. Solo spačke i igranje igrica, buraz.

Kakvi su vam planovi za naredni period? Nastavljate s promocijom albuma?

Album ćemo promovirat kroz sljedećih par mjeseci. Imamo dogovorene svirke po Hrvatskoj i za sad sigurno idemo u Njemačku, Austriju i Mađarsku, a moglo bi biti i još toga. Uskoro ćemo imat i hrpu mercha (majice, torbe, cd-i itd.). Sve novosti vezane za bend možete popratit na našoj facebook stranici.

Koje svirke uz najavljeni program u Saxu držimo na radaru?

Svirke u Zagrebu su trenutno van radara. 🙂

Pretpostavljam da između svirki kapne još koji trenutak inspiracije i da postoji već koja nova ideja, nova pjesma. Gdje vas nosi taj novi val, u kojem smjeru?

Probe imamo češće nego ikad, a ni inspiracije ne manjka. Drugi album je već u pripremi. Još vam ne možemo reći ništa konkretno, samo da će ga biti i da će biti pretvrd.

Ususret svirci u Sax!-u preostaje nam još posljednji poziv našim čitateljima da svrate na svirku pa izvolite, najavite im što ih čeka…

Boys and girls, come and see how Fire in Cairo rules and how much Trophy Jump sux in Sax club this Thursday. Hehe, hoho.

Cijena karte za najavljeni program u pretprodaji je 20 kuna i može se kupiti tijekom radnog vremena kluba, a na dan će koštati 30 kuna.

(Emanuela Tomino/Mixer.hr)