TUP! – Tekstopisci u poeziji i Remi danas ugošćuju Darka Rundeka

rundek

Zagreb je bogatiji za novi kulturni sadržaj – “TUP! – Tekstopisci u poeziji” – koji nakon premijernog izdanja krajem ožujka hrabro korača dalje.

Riječ je o kulturno-glazbenoj tribini koju je pokrenula Mirela Priselac Remi uz pomoć Hrvatskog društva skladatelja i stručne službe HDS ZAMP, a koja jednom mjesečno ugošćuje eminentne tekstopisce u zagrebačkom Vinlyu.

Danas, točnije na Svjetski dan intelektualnog vlasništva, 26.4., Remi u goste dovodi legendarnog “renesansnog čovjeka” hrvatske kulturne scene – Darka Rundeka – tekstopisca i poetu, glazbenika, autora radio-drama i glumca, uz gostovanje Ante Perkovića, autora knjige “Rundek, između – Knjiga o pjesmama”. S njima će pred publikom zagrebačkog kluba Vinyl progovoriti o inspiraciji Rundekovih pjesama, ukoričenih i opjevanih, njegovom životu i stvaralaštvu, suradnjama, putovanjima i promišljanjima. Prisutnima će Rundek otkriti tko su likovi njegovih pjesama, kako se njegov stil mijenjao kroz godine i čemu duguje svoju svježinu i dugovječnost na sceni.

Nakon razgovora s Darkom Rundekom, Remi će na pozornici, na licu mjesta, uglazbiti jednu od njegovih pjesama uz pomoć dvojice instrumentalista – Saše Miočića i Nevia Smajića, oslanjajući se tek na tekst pjesme koji će zaživjeti u posve novom ruhu.

Poanta ove kulturne večeri jest prikazati istaknute hrvatske tekstopisce kroz prizmu poezije i naglasiti važnost stiha unutar jedne glazbene slike. U prošlom izdanju “TUP!-a” publika je mogla svjedočiti kako pjesma Hladnog Piva “Soundtrack za život” zvuči u šansonjerskom izdanju, pa se s veseljem očekuje vidjeti kako će Remi i prateći instrumentalisti interpretirati jedan od Rundekovih hitova.

Pridružite se danas, 26.4.2016., u 18:30h u Vinylu u Bogovićevoj 3!

HDS odnedavno u svoje redove, kao redovne članove, prima i tekstopisce, a ova je kulturno-glazbena tribina sjajna prigoda da neke od njih i pobliže upoznate. Budući da 26.4. obilježavamo Dan intelektualnog vlasništva koji ove godine ide pod devizom ” Digital Creativity: Culture Reimagined” bit će zanimljivo vidjeti kako Remi i Rundek percipiraju utjecaj digitalnih medija na njihovo stvaralaštvo.