TutanKhamon Space Machina beskompromisno gura naprijed

TKSM

Prije nešto više od godinu dana, predstavili smo čitateljima Vibora Juhasa (gitara, vokal), Vjerana Juhasa (bas, vokal), Koradu Kramara (bubnjevi, vokal) i Sašu Čabaravdića (gitara, vokal) – duhovite i energične ekiparce iz Pule koji čine bend TutanKhamon Space Machine.

Nesvakidašnje ime benda samo otkriva duhovit i nonšalantni pristup no njihov do sada objavljeni uradak pokazao je da je u 43 minute svirke upakiran ne samo inteligentan smisao za humor već i suvereno vladanje širokim spektrom glazbenih žanrova koji su se isprepleli kroz jedanaest autorskih pjesama otpjevanih na engleskom jeziku.

Zvuk njihovog prvijenca „Electric Mallaria“, nastao na temeljima southern rocka i bluesa, uz elemente pop, punk i garage rocka, odbija svako ukalupljivanje što im pojedini zatvoreni um može zamjeriti no odlične gitarističke solaže koje se posebno ističu i zarazne melodije koje ih prate stvaraju takvu pozitivnu atmosferu na koju rijetko tko ostaje imun.

Ovih dana TKSM nas je obradovao pravim teaserom, objavljujući singl „Take Cover“ kao najavu novog albuma pod imenom „Harmology“, koji bi trebao biti objavljen na godišnjicu izlaska njihovog prvijenca. Album je snimljen i dečkima još predstoji napraviti miks i master, a ono što je Mixer.hr imao priliku preslušati otkriva da TKSMachina ostaje beskompromisna u svojim stilskim (ne)odrednicama, gazeći pred sobom sva nametnuta pravila i garantirajući eksploziju pozitivnih vibracija.

Preporučamo da se prepustite ovakvom osvježenju pulske scene slijedeći mjesec na 13. festivalu kreativnih medija – Media Mediterranea, koji će se održati u prostoru Ex vojarne Karlo Rojc u periodu od 25.- 30.srpnja 2011. Do tada poslušajte najavni singl u linku ispod i provjerite što pokreće ovu mašinu na njihovoj službenoj facebook stranici.

www.facebook.com/tutankhamonspacemachine