U četvrtak 11.svibnja u Slavonskom Brodu započinje trodnevna završnica 21.HaGeeF-a

Najdugovječniji festival nove glazbe, HaGeeF, ulazi u završnicu 21. sezone. Nakon objave natječaja i preslušavanja više od 150 pristiglih prijava žiri je odlučio da će u finalu, u četvrtak 11.svibnja, nastupiti Stonetribe iz Zadra, Lika Kolorado iz Zagreba, Sowas iz Varaždina, Playground Hustle iz Zagreba i Ogenj iz Koprivnice. Uz finaliste, kao gost finala, nastupit će švedski indie band Anikee.

Domaćin ovogodišnjeg finala po prvi će puta biti grad Slavonski Brod, čime se nastavlja odlična suradnja festivala sa Turističkom zajednicom i Gradom, kojima će na press konferenciji 11.svibnja biti dodijeljena tradicionalna HaGeeF priznanja za doprinos razvoju i unapređenju demo i urbane glazbene scene Hrvatske.

Program finala u Centru mladih u Slavonskom Brodu,  Ante Starčevića 11 počinje od 21 sat, a ulaz je slobodan.

Završnica 21.HaGeeF-a nastavlja se u petak 12.svibnja u Zaboku. Lider kultnog benda Lačni Franz, Zoran Predin, po prvi puta dolazi na HaGeeF. Uz support švedskih Anikee, Predin će kantautorski koncert održati na Ljetnoj terasi Polanović u okviru programa HaGeeF Classic.

Cijena ulaznice iznosi 50 kn. Broj ulaznica je ograničen.

Tradicionalni završni HaGeeF koncert i tulum i ove će se godine održati u ZCUK Regenerator u Zaboku. U subotu 13.svibnja, na pozornici Regeneratora zasvirat će prošlogodišnji pobjednici – Tight Grips iz Karlovca, gosti iz Švedske – Anikee, te pobjednici 21.sezone koje ćemo saznati nakon velikog finala u Slavonskom Brodu u četvrtak 11.svibnja.

U službenom dijelu programa biti će dodijeljena HaGeeF priznanja za 2017.godinu – Festivalu BedemFest iz Nikšića za doprinos razvoju i unapređenju međunarodnog aspekta demo i urbane glazbene scene Hrvatske, gosp. Željenu Klašterki za životni doprinos razvoju i unapređenju demo i urbane glazbene scene Hrvatske, te, naravno, najboljem demo bandu u sezoni 2017.. Nakon službenog dijela programa pozornicu preuzima legendarno Hladno pivo!

Ulaznice po cijeni od 50 kn u prodaji su isključivo na ulazu. Prvih 200 posjetitelja uz kupljenu ulaznicu dobivaju na poklon majicu jubilarne 20-te sezone HaGeeF-a.

Pokrovitelji:
Grad Zabok, TZ Grada Zaboka, Krapinsko-zagorska županija, HDS ZAMP

Medijski pokrovitelji:
Zagorski list, www.zagorje.com, MIXER.HR

Partneri:
Hrvatska Glazbena Unija, Studiefrämjandet (Švedska), Lechlade Music Festival (UK), MBM Management (UK), NA Music (UK), Turistička zajednica Grada Slavonskog Broda, RockLive Festival / Udruga RockLive, Ferragosto JAM / K.L.U.B. Dostava Zvuka, Biggest Little Rock Festival – Hard Place, Izložba kantautora | Songwriters Exposure, Bedem Fest-Nikšić, Hoomstock Festival, Krapinjon Festival, Audikor, najam ozvučenja i rasvjete

HGF Demo Festival realizira se u suradnji i suorganizaciji s Udrugom Slobodan ulaz,
Udrugom Regenerator, Udrugom Mraz i  glazbenim portalom MIXER.HR.