U tijeku su prijave za treći sisački Star film fest

Star-Film-Fest

Treći Star film fest će se održati od 1.-3. rujna 2016. godine na više ambijentalnih i pitoresknih lokacija u gradu Sisku, a njegovo otvaranje održat će se u sisačkom Starom gradu.

star film festStar film fest je, kako i samo ime kaže, filmski festival čije se filmske projekcije odvijaju na otvorenom, ispod nebeskog svoda. Predstavlja okupljalište mladih iz Siska i Sisačko – moslavačke županije, Hrvatske i svijeta. Jasno, jednostavno, ljupko i ozbiljno daje mladim, talentiranim umjetnicima šansu da svoje filmove, umjetničke uratke pokažu javnosti. Star film fest kao publiku, cilja prvenstveno na mlade umjetnike, od osamnaeste do trideset i pete godine. Cilj festivala je predstaviti i projicirati impozantne, kvalitetne te zanimljive filmove.

Festival ponosno širi propagandu za najveću umjetnost, filmsku umjetnost, koja stoljećima u Hrvatskoj i svijetu doprinosi rastu i razvoju kulture. Filmska umjetnost poziva na kritičko razmišljanje, otvorenost i prosvjetu. Potiče duhovnost i ljudski rast i razvoj, a pritom njeguje potrebu čovjeka da ostavi svoj trag na zemlji.

Filmske kategorije koje će biti na Star film festu su dokumentarni, eksperimentalni, igrani, industrijski, one take i animirani filmovi. Najveća posebnost festivala ove godine je i nagrada za film socijalne tematike. U sklopu festivala bit će organizirane filmske radionice, odlasci u galerije i muzeje te okrugli stolovi i tribine bliskih i privlačnih tematika.

U tijeku su prijave za treći Star film fest, a više informacija možete naći na web stranici festivala: www.sfilmfest.com.