U ZKM-u se održava druga tribina ‘Čitanje kazališta’, s temom ‘O inkluzivnom teatru’

Druga tribina ‘Čitanje kazališta’ bavi se temom inkluzivnog kazališta i održat će se u srijedu 17. svibnja u 18 sati u Zagrebačkom kazalištu mladih.  

Gosti su redatelj dr.sc. Mario Kovač i glumac Vojin Perić iz Kazališta slijepih i slabovidnih ‘Novi život’ koji će nam na scenu donijeti ulomak iz zajedničke im predstave ‘Prokleta avlija’.

Razgovarat će se o nedovoljnoj pozornosti akademske i kazališne zajednice na širu temu inkluzije u teatru te o specifičnostima određenih segmenata glumčeve kreativnosti, o samom Kovačevom doktoratu koji je prilagođen u knjizi „Udahnuti svjetla pozornice“ (HCITI, 2016). Namjera razgovora je dodatna senzibilizacija i aktivacija naše kazališne publike o samoj metodologiji kazališnog rada sa slijepim i slabovidnim osobama, ali i uputa, a možda bi bilo pošteno i reći – edukacija – čije će nam tragove otkriti  sam Kovač u odnosu na adekvatno ‘korištenje’ velikih praktičara i teoretičara poput Čehova, Boala, Berry, Strasberga i Stanislavskog u radu sa slijepima i slabovidnima.

Autor koncepta i voditelj tribine je Srđan Sandić.