Umjesto na koncertima Springsteen će “Western Stars” predstaviti u filmu

Ideju da "Western Stars" prikaže u obliku filma glazbenik vidi kao priliku da svoj novi album približi širem krugu ljudi

(Bruce Springsteen, promo fotografija: Danny Clinch)

Novi koncertni film Brucea Springsteena, “Western Stars”, premijerno će biti prikazan ovog rujna u sklopu “Toronto International Film Festival”-a.

Film “Western Stars” redatelja Thoma Zimnya prikazuje Springsteena u sviranju pjesama koje su nedavno objavljene na njegovom najnovijem istoimenom albumu.

Ideju da “Western Stars” prikaže u obliku filma glazbenik vidi kao priliku da svoj novi album približi širem krugu zaljubljenika u glazbu i popularnu kulturu: “Odmah smo znali da s ovim albumom nećemo ići na turneju. Upravo zbog toga smo tražili opciju kako da glazba dođe do više ljudi te u konačnici shvatili kako je film najbolji način za to.” – iskreno je objasnio Springsteen.

(Naslovnica albuma)

Glazbeni album objavljen je za Columbia Records/Menart, sniman je u Springsteenovom kućnom studiju u New Jerseyju, a dodatna snimanja su obavljena u Kaliforniji i New Yorku. Riječ je o 19. Springsteenovom studijskom izdanju, ujedno i prvom njegovom albumu objavljenom u posljednjih pet godina. Glazbenik ga opisuje kao “povratak glazbenim korijenima”; tematski je povezan s američkom kulturom, a inspiraciju je The Boss pronašao u tipičnim kalifornijskim albumima iz šezdesetih i sedamdesetih godina.

Da bi iščekivanje ekranizirane verzije bilo lakše, Springsteen nas je od najave albuma počastio s čak četiri pjesme:  “Tucson Train“, “There Goes My Miracle“, “Hello Sunshine” te s naslovnim singlom “Western Stars“.

U suradnji dugoj više od dva desetljeća Zimny i Springsteen mogu se pohvaliti i s drugim uspješnim projektima, uključujući “Wings for Wheels: The Making of Born to Run”, “The Promise: The Making of Darkness on the Edge of Town” te Netflixov specijal “Springsteen on Broadway”.

Točan datum premijere “Western Stars”-a bit će otkriven 20. kolovoza, u isto vrijeme kada će biti objavljen i potpuni program međunarodnog festivala filma koji se u Torontu ove godine održava od 5. do 15. rujna.

Bruce Springsteen “Western Stars” – Nije Hugo već veliki Boss