Umjesto NLV, Nellcote nastupa uz Seine u Vintage Industrial Baru

Nellcote

Prvog četvrtka u travnju, 05. travnja, U Vintage Industrial baru čeka vas pop-folk-punk koncert dva odlična domaća benda – varaždinsko-zagrebačko-beogradski Seine i zagrebački Nellcote – tih i intiman bend za slušanje kod kuće, a glasan, mračan i privlačan za slušanje na koncertima.

Iako je prvotno planirano da uz Seine nastupi pulski NLV, bend je morao odgoditi ovaj nastup, ali promptno je uskočio zagrebački folk-blues Nellcote, tih i intiman bend za slušanje kod kuće, a glasan, mračan i privlačan za slušanje na koncertima.

NLV zahvaljuje na razumijevanju, a organizator poručuje da ukoliko netko želi vratiti ulaznicu, moguće je to učiniti na mjestu na kojem je ulaznica i kupljena, u suprotnom kupljene one vrijede i za ovaj koncert.

Seine je nastao u srednjoškolskim danima kao kantautorski odraz Ivana Ščapeca. Vodeći se svojom unutarnjom nježno-agresivnom senzibilnošću, na gimnazijskim kantautorskim večerima polako stiče slavu kao duhovni srodnik američkog freak-folk pokreta, premda u to vrijeme nije ni znao što je to. Seine danas , uz Ivana Ščapeca čine Dimitrij Mekotanović, Lepi Bole. Svoju glazbu opisuje kao ekspresivni romantični punk-folk.

Zagrebački Nellcote djeluje od 2010. kada su Vinko i Lovro prvi puta zajedno zasvirali i u zajedničkom jammanju pronašli zvuk kroz koji najbolje mogu predstaviti svoje svjetove. Nakon godina sobnih jam sessiona koji su se ubrzo pretvorili u koncertne nastupe na kojima su im se pridruživali brojni prijatelji glazbenici, Nellcote je početkom 2017. konačno upotpunio bendovsku postavu koju, uz Vinka Ergotića na vokalu i gitari te Lovru Boljata na gitari, melodici i klavijaturama, čine Lana Filipin na basu i Damir Trputec za bubnjevima. Nellcote početkom 2018. ulazi u studio i počinje sa snimanjem svog prvog dugosvirajućeg albuma na kojemu će se, za razliku od ranije predstavljenih izdanja, naći pjesme u punom bendovskom aranžmanu. Tijekom proljeća mali uvid u to što kuhaju prikazat će kroz singl i videospot „Future’s Gone“.