Umjetnički kolektiv MONTAЖ$TROJ ponovno OBUSTAVLJA RADOVE

montazstrojDragi Zagrepčani,

Umjetnički kolektiv MONTAЖ$TROJ niti nakon 25 godina ustrajnog djelovanja nema osnovne prostorne uvjete za rad. Svoj status kulturnog beskućnika privremeno smo riješili u Zagrebačkom centru za nezavisnu kulturu i mlade – Pogon, u kojem ćemo još jednom obustaviti radove jedinstvenom umjetničkom akcijom.

Samo u ovoj godini smo kazališnim izvedbama oduševili publiku u Zagrebu, Rijeci, Ljubljani, Splitu, Zadru, Leipzigu, Dresdenu i Skopju. Naš filmski prvijenac doživio je prikazivanja u Hrvatskoj, Srbiji, Sjedinjenim Američkim Državama, Bosni i Hercegovini, Slovačkoj, Rumunjskoj, Mađarskoj i Češkoj. Organizirali smo tribine i edukativne radionice, udarno prionuli stvaranju novih umjetničkih društveno angažiranih djela za našu publiku koja iz godine u godinu raste te za to osvajali nagrade, a među njima i Teatar.hr Nagradu publike za najbolje nezavisno kazalište godine…

Iz tog razloga MONTAЖ$TROJ želi još jednom upozoriti na nemogućnost daljnjeg djelovanja bez trajnog rješenja prostornog problema te obustavlja sve radove na stvaranju novih, društveno angažiranih umjetničkih djela namijenjenih građanima grada Zagreba. Ovim performansom ukazujemo na važnost transparentnog i kolektivnog upravljanja zajedničkim prostornim resursima i javnim dobrima našega grada. Podržite nas u OBUSTAVI RADOVA koju ćemo održati 30. studenog i 01. prosinca 2015. godine u Pogonu Jedinstvo. Performans OBUSTAVA RADOVA odvijat će se u terminu od 20 do 23 sata. Svi koji nas žele podržati mogu doći i otići tijekom performansa kada žele.

Vaš MONTAЖ$TROJ