Uskoro memoari basista Red Hot Chili Peppersa

Flea, foto: Joshua Peter Grafstein

Flea (RHCP) odlučio je ispričati, odnosno – napisati, svoju priču, a fanovi “ljutih papričica”  u jesen će moći zaviriti u stranice knjige i malo bolje ”upoznati” jednog od najpoznatijih basista današnjice.  

Još 2014. godine Michael Peter Balzary – Flea najavio je kako planira zapisati detalje iz svoga života, a prije nekoliko dana otkriveno je ime knjige, također i datum objavljivanja. Čekanju je uskoro došao kraj – Fleina knjiga ”Acid for the Children” na police dućana i Internet trgovine stiže u rujnu ove godine! 

Grand Central Publishing otkriva da čitatelji mogu očekivati Fleinu fascinantnu životnu priču, isprepletenu vrtoglavim vrhuncima, ali i raznim padovima koji se događaju kada se netko od životarenja po LA ulicama pretvori u golemu svjetski poznatu rock zvijezdu.  

Prema prvom službenom priopćenju iz 2014. godine, povodom najave knjige, navedeno je kako će se knjiga bazirati na sljedećim temama: životu u New Yorku, bohemskom stilu života s očuhom koji je jazz glazbenik te buntovnom životu na ulicama Los Angelesa gdje je s najboljim prijateljem Anthonyjem Kiedisom i još 2 školska frenda osnovao Red Hot Chili Peppers. Najavljen je detaljan opis složenog, ponekad kompliciranog odnosa (kao prijatelji, ali i kao suradnici) s Kiedisom te detalji iz vremena eksperimentiranja s teškim drogama. Naravno, kroz cijelu priču proteže se avantura s legendarnim bendom Red Hot Chili Peppers i 30ak godina njihove karijere – temeljeno na Fleinom iskustvu.  

Iskreno volim književnost.”– istaknuo je Flea u službenom priopćenju. “Knjige gledam kao svete stvari te ću pišući svoju priču dati sve od sebe kako bih odao čast formi koja je odigrala veliku ulogu u kreiranju onoga što ja jesam.” 

Fanovi koji s nestrpljenjem čekaju knjigu jednog od najpoznatijih basista današnjice skratiti vrijeme mogu uz autobiografiju Fleinog bendovskog kolege – Kiedis je vlastitu autobiografiju ”Scar Tissue” napisao 2014. godine. Zadnji Red Hot Chili Peppers album “The Getaway” objavljen je 2016. godine.  (Red Hot Chili Peppers predstavili novi singl i detalje albuma, Mixer.hr) 

Knjiga ”Acid for the Children” bit će dostupna od 25. rujna.  

(izvor: Exclaim!)