Uspješno završio prvi S.O.S. Maribor – Sound Of Streets festival

sosPrvog i drugog rujna u centru Maribora održao se prvi S.O.S. Maribor – Sound Of Streets festival. Ovaj festival kombinira nastup kantautora na ulici i ozvučenom stageu istovremeno.

Na tri pozornice postavljene na tri različite lokacije u centru grada u dva dana se izmijenilo sedam kantautora čiji je cilj bio mariborčanima i turistma približiti autorsku glazbu i zabaviti ih!
Nastupili su : Shane Ó Fearghail, Peter Andrej,Čudnoređe, Tomi Lorber, Marko Grobler i Tadej Vesenjak i kao poseban gost ToughRa-Vedran Ivorek koji su akustičnim gitarama ( i ponekad guitaleleom ) branili boje putujućih bardova. Simpatične promotorice prikupljale su dobrovoljne priloge publike u šešir koji je ujedno i simbol/logo festivala.

Ovogodišnji festival je bio uspješan, nije izgledalo da se održava prvi put; privukao je poprilično puno publike, kako preko dana na ulici tako i navečer na pozornici Štajerka. Snimalo se puno: audio, kamerama, čak i dronom što znači da uskoro stižu super snimke (a spominje se i izdavanje kompilacijskog CD-a sa pjesmama svih izvođača ). Organizatori su se pokazali kao ekipa izuzetnih pojedinaca, koji su dobrovoljnim radom pokazali i odradili posao na top razini, pazilo se na sve detalje. Maribor može biti ponosan, dobio je festival koji će zasigurno u budućnosti privući publiku iz regije a i šire.

S.O.S. je već prvu godinu odskočio od prosjeka, a organizatori uvjeravaju da će se zvuci ulice ponovo začuti i sljedeću godinu, znači spremite se jer stiže : S.O.S. Maribor – Sound Of Streets 2016.

Fotografije festivala pogledajte na : http://majasivec.weebly.com/sos-maribor–sound-of-streets.html
Službena web stranica: http://www.sos-maribor.si/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/SOS-Maribor-Sound-of-Streets/912953422083808?fref=ts
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCX8kz-2ZxnhxyZB-T8_RqaA/feed