Ususret koncertnom filmu Roger Waters otkriva impresivan video isječak

"Us + Them" koncertni film u svjetskim i hrvatskim kinima bit će prikazan isključivo 2. i 6. listopada

“Us + Them” koncertni film u svjetskim i hrvatskim kinima bit će prikazan isključivo 2. i 6. listopada

Suosnivač grupe Pink Floyd, Roger Waters, početkom ljeta je najavio kino-projekciju koncerta snimljenog za vrijeme “Us + Them” turneje tijekom koje je u 18 mjeseci i više od 150 nastupa zasvirao pred više od dva milijuna ljudi, a u sklopu koje je posjetio i Zagreb.

Nakon prvog trailera s ključnom porukom “All of the love that’s in this room needs to spread over the rest of this fragile planet. (Sva ljubav koja se nalazi u ovom prostoru treba se proširiti diljem ove krhke planete)”, glazbenik kroz novu video najavu otkriva još neke impresivne detalje te nekoliko trenutka benda u izvedbi naslovne pjesme:

“Iznimno se veselim listopadu i lansiranju filma.” – izjavio je Waters – “Us + Them nije samo običan rock ‘n’ roll film. Reakcije nekih u publici mogle bi biti: “Yee haaaa!!!” – što je sjajno, ali neki bi za vrijeme filma mogli i zaplakati. Nadam se da će pobuditi iskrene emocije.”

Inicijalno opisno kao “kino iskustvo koje se ne smije propustiti” Waters obećava da filmski prilagođen “Us + Them” donosi “produkciju vizualne umjetnosti i zvuk koji oduzima dah”.

Koncert je snimljen tijekom četiri večernja nastupa u Amsterdamu 2018. godine za vrijeme europskog dijela “Us + Them” turneje. Obuhvaća ključne skladbe s najlegendarnijih albuma Pink Floyda kao što su “The Dark Side of the Moon”, “The Wall”, “Animals”, i “Wish You Were Here”, a set lista sadrži i neke pjesme s Watersovog samostalnog izdanja “Is This The Life We Really Want?” objavljenog 2017. godine.

“Još od ranih 70-ih Roger je uvijek bio inovator kada su u pitanju spektakli u arenama ili stadionski rock n’ roll” -opisuje Watersov menedžer Mark Fenwick – “Pomicanje granica, besprijekoran zvuk, vizualno okruženje i humane poruke ljubavi poslane kroz Us + Them projekt – sve to danas je već postalo legendarno.”

Na ovom projektu Waters ponovo surađuje sa Seanom Evansom s kojim je također radio na koncertnom dokumentarcu “The Wall” turneje.

“Us + Them” koncert premijerno će biti prikazan u sklopu Venice Film Festivala, a u svjetskim i hrvatskim kinima bit će prikazan isključivo 2. i 6. listopada. Popis hrvatskih kina i poveznice za kupovinu dostupni su na www.rogerwatersusandthem.com.

Uvijek se rado prisjećamo Watersovih spektakularnih koncerta pa tako i njegovog posljednjeg gostovanja u Hrvatskoj

Roger Waters u Areni – set orvelovske tjeskobe i spektakularnog showa