Ususret koncertu u Attacku bend ESC Life ima frenetičnu “jutarnju mučninu”

Umjesto najavljenih Shoplifters, kao support u Attack stiže Trophy Jump

Uoči koncerta 11. listopada u Attacku, zagrebački indie rock/post punk bend ESC Life predstavili su „tape video“ za novi singl „Morning Sickness“. Umjesto najavljenih Shoplifters, kao support će uskočiti melodični punk rock sugrađani Trophy Jump potekli iz JeboTon kolektiva.

Nakon videospotova „Vacation“ i „Born To Be Mild“, ESC Life su objavili još jedan singl s posljednjeg albuma „Born To Be Mild“ izdanim početkom godine. Minimalistički, tzv. „tape video“ za pjesmu „Morning Sickness“ njihovo je poigravanje retro motivima kakvi se i glazbeno provlače na izdanju u vidu utjecaja srodnih bendova Descendents, Hüsker Dü, Dinosaur Jr, Superchunk i sličnih. Primjećena od strane kritike, pjesma je u recenzijama okarakterizirana „frenetičnim, a sigurnim koncertnim favoritom” koji u manje od dvije minute udara po surovoj svakodnevici, no i dalje uz primjetnu dozu punk rock veseljaštva.

Koncert 11. listopada u Attacku bit će prilika i za promociju vinilog izdanja albuma. Spletom okolnosti, umjesto novosadskih Shoplifters kao predgrupa će nastupiti Trophy Jump iz Zagreba. Zaneseni kalifornijskim skate punkom, u formaciji kvarteta ispaljuju razigrane i neodoljive pjesme s fokusom na mladenačke teme i pripadajuću nostalgiju u jednostavnoj misiji da (se) zabave. Jašući na novom indie-emo punk rock valu, u posljednjih godinu i pol otisnuli su se na dvije europske turneje koje su uključivale London, Birmingham, Berlin, Amsterdam, Munchen, Hamburg i druge.

Iz pera stranih recenzenata stoji da su „bend zbog kojeg se osjećate nostalgično zbog stvari koje još niste ni iskusili“, a pohvale su dobili i zbog svježeg zvuka koji stvaraju naslanjajući se na svoje utjecaje – NOFX, Bad Religion, Rancid, Weezer,… Uz sve izraženiju aktivnost po klubovima i festivalima u regiji, iza sebe imaju dva EP izdanja – „Depression Club“ (2017.) i „Haphazard“ (2019.), a njihov posljednji videospot „Leather Couch“ objavljen prije svega dva mjeseca ujedno je i najava albuma prvijenca očekivanog za 2020. godinu.

 

Ulaznice: u pretprodaji po 30kn u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), na dan koncerta 40kn. Koncert organizira Dostava Zvuka.