Uz koncert Kandžije i Bruto Geta svratite na izložbu Andreja Bartulovića

Kandzija i Gole zene, DB.Photography

Nakon desetak godina djelovanja, rasprodani i delirični koncerti Kandžije u pratnji Golih žena povodom izlaska albuma “Nema labavo”, glazbenika su potvrdili kao jednog od najvažnijih hip-hopera domaće i regionalne scene.

Kandžija i Gole žene najavljeni su ovaj vikend u Vintage Industrial Baru. Nastup će se održati u petak, 31. ožujka 2017. s početkom u 20:30h, a kao predgrupa nastupiti će Bruto Geto.

Bruto Geto karavana je iz Zagreba, mladići nepoznatog podrijetla i još nepoznatijeg zvuka. Upravo su izbacili svoj prvi singl ikada s ciljem da pokradu pare i uhljebe se u Sabor. S „Ruke u zrak” zaprijetili su Luki Traliću Shotu koji je pjesmu i producirao, a potom i pristao na daljnu suradnju koja je u tijeku (još se uvijek ne zna je li to napravio pod prisilom).

U sklopu najavljenog koncerta, u Kavezu, prostoru do, održati će se i izložba Andreja Bartulovića.

Andrej Bartulović, poznatiji kao maggotmeister (All Things Rotten), stari je metalac koji se već dugi niz godina bavi ilustracijama za svjetske metal bendove kao što su Paul Di Anno, Rotting Christ, Children of Bodom, Bal-Sagoth, Alcatrazz, Graham Bonnett, Edguy, Pain, London After Midnight, Mortiis, Amon Amarth i Snowy Shaw (King Diamond, Therion). Za Kandžiju i Gole Žene radi na omotima „Folder s Golim Ženama”, „Dvojezična Ploča” i „Nema labavo”. Upravo je zato zanimljiva ta suradnja jer nema nikakve veze jedno s drugim, ali kad se spojilo nešto nespojivo i maknuli žanrovski stereotipi dobilo se ono što zapravo oboje na neki način dijele – blasfemiju, iritiranje okoline i isprobavanje novih stvari. Na Hamdijine ideje Andrej je trebao zaboraviti sva pravila i dobili smo prepoznatljiv vizualni identitet koji su svi primijetili.

“Jebeš vizuale” je prva ovakva izložba nakon tri samostalne izložbe – “Copycat”, “YY/XY” i “Abominations: A Tribute to Trash”. Andrej je osim toga radio na predprodukciji videoigara, online stripova te kao concept artist i senior concept artist u “Killspace Entertainmentu”. Inače, priča se da je ATR trebao raditi i za Silente, već je bio dogovoren Porin za najbolji omot, ali bend se raspao. Pa eto, čisto da ga možete zajebavati.

Za ulaznicu u Vintage Industrial Bar ćete izdvojiti 45kn u pretprodaji, odnosno 60kn na dan koncerta.