Vaanka Schkvare u novoj epizodi [noir.am sessiona]

Cilj [noir.am sessions] je da u maniri room sessiona domaćoj i stranoj publici predstavi indie (nezavisne) glazbene snage iz regije. Karakteristike koje obilježavaju vizualni aspekt ove vrste sessiona je snimanje u crno-bijeloj tehnici, one-takeovi, pijana kamera i posebno odabrana lokacija snimanja kako bi dodatnu podigla atmosferu glazbe. U šestoj epizodi ugostili su Vaanka Schkvare.

Pod snažnim utjecajem blues glazbe i garažnog rocka, otac i sin, Tomislav i Ivan Martinčić, okupljaju labinske glazbenike Vedrana Pizentića, Sebastijana Česnika i Nikolu Baćca kako bi putem Vaanka Schkvare na svijet donijeli isti onaj zvuk koji ih je u početku inspirirao. U svibnju 2014. godine, u sklopu OSA media, objavljuju svoj prvi EP – ‘Shout as one’, a trenutno se nalaze u studiju gdje snimaju svoj prvi album. U pauzi između snimanjanovog albuma, Vaanka Schkvare ponovno posjećuju Sound Temple Studio gdje uz [noir.am] snimaju šestu epizodu [noir.am sessions].

Vaanka2Unutar petnaest minuta unplugged svirke i vizualnog identiteta koji uvelike podsjeća na snimke snimljene u punoj snazi rock’n’rolla davnih 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, momci iz banda publici predstavljaju najnoviji materijel koji će se pronaći na njihovom albumu i pjesmom ‘Give It To The Poor’ a ‘Shout As One’ EP-a koja je ovom prilikom odabrana kao singl sessiona.

Za vizualni aspekt je zadužena Udruga Notturno iz Labina, dok je za zvučni aspekt zadužena OSA Media. Pri snimanju se posebna pozornost pridaje upravo zvučnom aspektu gdje se, uz pomoć profesionalaca, bilježi najkvalitetniji zvučni zapis kako bi se glazbenicima i publici pružilo što kvalitetnije iskustvo. Za zvuk su zaduženi Goran Brezac i Alen Zarifović, dok je za video zadužen Toni Juričić. Za sada, u sklopu [noir.am sessions] projekta nastupili su NLV (Nikol, Luka, Vedran), Ernest, Denis Katanec, Veja i Vaanka Schkvare.