Valdet Luboteni (The Orange Strips) predstavio glazbeni solo projekt Trees Of Maine

trees-of-maine-press-photo-6

Iako je ime Trees Of Maine prvotno zamišljeno kao naziv za duo čiji su članovi u početku bili Valdet Luboteni (The Orange Strips) i Dino Santaleza (Pridjevi), s vremenom se pretvorilo u glazbeni solo projekt iza kojeg stoji Luboteni, dok je Santaleza zaslužan za dizajn naslovnice albuma i izradu spota za najavni single “In the City” (uz Ivanu Kujundžić).

Nakon niza nastupa diljem Europe (Španjolska, Francuska, Malta, Nizozemska, Liechtenstein, Austrija, Slovačka, Nizozemska, Italija, Belgija) krajem 2015. godine kreće snimanje debitantskog albuma, u potpunosti odsviranog i snimljenog od strane Lubotenija. Ukupno je snimljeno 20 pjesama, od kojih se 10 našlo na ovom albumu.

Produkciju (mix, mastering i “beatove”) devet pjesama potpisuje Alen Zarifović (iz grupe Loell Duinn), dok produkciju pjesme “Venice on the Inside” potpisuje Sanel Isanović.

Album “False Dawns” dostupan je od jučer na svim digitalnim servisima (Bandcamp, Google Music, Itunes, Amazon, Spotify, Deezer…), a ubrzo kreće i koncertna promocija albuma.