Valentino Bošković feat. Nemanja & Pridjevi – “10645 Brač”

Priča o svemirskom putovanju bračkog astronauta Valentina Boškovića dobila je svoj nastavak – drugi album pod nazivom “Marsovska Listina”.

Album “Marsovska Listina” nastavlja tamo gdje je stao prvijenac “VSSR”, objavljen 2014. Podsjetimo, Valentino Bošković daleke se 1646. godine lansirao u Svemir s raketne postaje na Vidovoj gori, a njegovom povratku na rodni otok Brač ne nazire se kraj.

vbmlcover2016Objavu albuma prati i video za pjesmu “10645 Brač” u kojoj su se Valentinu pridružili glazbeni gosti, Pridjevi i nemanja. 10645 Brač ime je asteroida glavnog pojasa koji oblikom podsjeća na otok Brač, a otkrio ga je astronom Korado Korlević iz Zvjezdarnice Višnjan.

Valentino Bošković projekt je dvojice splitskih Bračanina, Josipa Radića i Branka Dragičevića koji su autori i izvođači svih pjesama s “Marsovske Listine”. Svoj doprinos albumu, uz Pridjeve i nemanju, dali su i splitski glazbenici Srđan Jeličić i Marijan Katić iz benda Kundyak Mezhie te Goran Cetinić Koča, gitarist Otprilike Ovako.

Novi album besplatan je “ka i cili Svemir”, a više o Valentinu pratite na službenoj Facebook stranici.