Vanna je pobjednica 65. Zagrebačkog festivala

Pobjednica jubilarnog, 65. Zagrebačkog festivala je Vanna s pjesmom “Najbolji ljudi”. Odluka je to stručnog žirija festivala kojeg su činili autori i glazbenici Alfi Kabiljo, Vjekoslava Huljić, Tibor Szirovicza i Yogi Lonich, glavna direktorica Adria Medije, Ivona Čulo, glazbeni kritičar Bojan Mušćet te Tomislav Štengl, v.d. glavnoga urednika Drugoga programa HTV-a.

Pjesma “Najbolji ljudi”, za koju je Vanna sama napisala glazbu i tekst bila je među glavnim favoritima za pobjedu i prije samog festivala s obzirom da je najemitiranija pjesma u eterima radio postaja. Aranžman za pjesmu raspisali su Ante Gelo i Goran Kovačić, a spot koji je pregledan preko 50.000 puta potpisuje Ratio Video Production.

“Nije sve u nagradama, ali ovo priznanje je uistinu jedan poticaj i čini me ponosnom. Cijeli festival je bio fenomenalan, kao i bend kojeg si malo tko može priuštiti. Ovakve situacije su za iskoristiti i dati najbolje od sebe!”, izjavila je Vanna neposredno nakon silaska s pozornice festivala primivši priznanje iz ruku umjetničkog direktora 65. Zagrebačkog festivala, Nene Belana.

Nagrada za najemitiraniju pjesmu prošlogodišnjeg festivala pripala je autoru Anti Pecotiću za pjesmu “Sve u meni se budi” koju su izveli Kedžo i Zsa Zsa.

Na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu nastupilo je 20 izvođača koji su izveli isto toliko novih pjesama.