Varaždinski Sowas predstavio debitantski album „Golden Veil“

Sowas (1)

Sam sjever Hrvatske posljednjih je godina iznjedrio više nego kvalitetne glazbene projekte koji se ističu svojom kreativnošću, jedinstvenim pristupom glazbenim vrelima i produkcijom koja stoji rame uz rame s vrhunskim svjetskim izdanjima. Jedan od njih svakako je i varaždinski electro/alternative bend Sowas koji je ovih dana objavio dugoočekivani album pod naslovom „Golden Veil“, ranije najavljivan singlovima “Hypnotized” i “Before”.

Hipnotizirajući samplovi, sneni vokali, studioznost i inteligentan progresivni pristup instrumentima i glazbi samo je dio kvaliteta debitantskog izdanja na koje se čekalo gotovo tri godine.

sowas_coverAlbum koji donosi sedam autorskih uradaka objavljen je kao DIY projekt i i moći će se nabaviti putem službene Facebook stranice benda, te na koncertima koji će uslijediti. Prvu priliku za to imate već večeras, 5. studenoga, u varaždinskom Rogozu, s početkom u 20h.  Na ovoj službenoj promociji albuma “Golden Weil” bendu će se na bini pridružiti i posebni gosti – Jam Ritual i Indiv.Dual

Okosnicu projekta čine Siniša Sović, poznati varaždinski fotograf iza kojeg je višegodišnje glazbeno iskustvo s bendom Sagan, i glazbenici okupljeni oko Jam Rituala, Grooveboxa i NuArsaLuka Sović i Marin Kereša na klavijaturama, Matija Burek na bubnjevima, Oliver Potočnik na saksofonu, te vokali Martina Friščić, Neven Stipčić i Domagoj Ivanković kao gost.