Vatra i Let 3 ovaj vikend na Rock am meer festivalu u Malinskoj

let3_

27. i 28. svibnja ove godine u Malinskoj na otoku Krku održat će se još jedan hrvatsko-austrijski rock festival: Rock na moru/Rock am meer 2016. Šesto izdanje ovog festivala s obiteljskom atmosferom koja magnetski privlači kako sudionike, tako i publiku, donosi odličan line up bendova iz obje države.

vatra-rockoffHrvatski će rock predstaviti oni najbolji i najautentičniji: prije svega – riječki Let 3 i Vatra. Bendovi su to koji od svojih najranijih dana glazbu stvaraju i žive – žestoko, kako rock to i zaslužuje. Osim njih, nastupit će i The Trio te Nadzorni odbor. Iz Austrije stižu prijatelji iz bendova: The Base, Tschebberwooky, Brothers van Yarsn i The half-heartet Project. Atrakcija će svakako biti austrijska reggae ska rub a dub dance mašina – Tschebberwooky. Članovi ovog benda na pozornicama su od 1997., odradili su više od 350 live nastupa, a ove godine izbacuju i svoj peti studijski album. Ako već niste – zvuk ovog sastava možete provjeriti na njihovoj službenoj web stranici i pripremiti se za tulum u Malinskoj.

Posebnost Rocka na moru je njegova spontanost i izrazito prijateljska atmosfera, a tako je nekako bez mnogo pompe ovaj festival prije šest godina i krenuo. Naime, austrijski prijatelji iz turističke agencije Hakali zaljubili su se u malinskarsku SENSU – jednu od najzanimljivijih priča o siru u našoj regiji. Riječ na riječ s domaćinima iz Turističke zajednice Malinske i izrodio se zajednički hrvatsko-austrijski projekt Rock na moru/Rock am meer koji iz godine u godinu dovodi sve zanimljivije bendove i okuplja sve veći broj posjetitelja. Svake godine iznova se potvrđuje da je ovakav iskorak u turističkoj ponudi Krka bio potreban jer je otvorio jedna sasvim nova vrata iza kojih se krije pravi biser među ljetnim festivalima, a razvijat će se i dalje, i bolje.

More, glazba u pozadini, pivo u ruci i dobre vibracije svuda oko vas.

ROCK NA MORU/ROCK AM MEER 2016. RASPORED:
27. 05. 2016., petak:

19:00 – Brothers van Yarns (AUT)
20:30 – The Trio (CRO)
22:00 – Tschebberwooky (AUT)
23:30 – Let 3 (CRO)

28.05.2016., subota:

19:30 – The half heartedproject (AUT)
20:30 – Nadzorni odbor (CRO)
22:00 – The Base (AUT)
23:30 – Vatra (CRO)