VAVA – CINEMASCOPE BLUES

clip_image001Posljednji album iz serijala ambijentale, prema riječima autora, zaključuje longplej Cinemascope Blues. Ovim uratkom Vava dovršava jedan emocionalni opus kojim je zadnjih pet godina dnevnički bilježio vlastita stanja kroz instrumentalni izričaj.

Zanimljivo je međutim, da se, na znakovito nazvanom albumu, Vava odriče i priče, kao na albumu Soundtracka, i koncepta na tragu Poljubac je izdaja, u potpunosti se prepuštajući isključivo glazbenom djelu. Cinemascope Blues sadrži osam tema, sve prožima ujednačeni crossover filmske glazbe i bluzerskog gitarskog ugođaja.

Album je kao i prethodni uratci, koji uključuju i sedam inčni singl Summertime/Also Sprach Zarathustra, sniman na 4-kanalnom analognom trakašu, a produkciju zajednički potpisuju Matej Zec i Vava.

Vinilni će proizvod sadržavati i vaučer za download albuma u digitalnom mp3 formatu, što ga čini prvim takvim proizvodom u Hrvatskoj.

Prvi singl s albuma je jedina neautorska tema, poznati tradicional Amazing Grace, za koji je snimljen i prateći video spot, realiziran u londonskom Camdenu, i to nekoliko dana nakon pogreba Njezina Veličanstva, ‘Amyzing’ Winehouse.

Trilogiju albuma započetu s Soundtrackom zaokružuje i uspješna suradnja s dizajnerom Mladenom Stipanovićem koji potpisuje i ovu omotnicu Vavinog novog proizvoda  koji će uskoro, osim na digitalnom formatu, biti dostupan i na 33⅓ okretaja.

Turneja, u trajanju od 18 mjeseci, pod nazivom Absolutely Uncool&Charmless, na kojoj će biti predstavljeni ravnopravno svi dosadašnji nosači zvuka, započet će u veljači sljedeće godine.