Vavin ‘Poljubac je izdaja’

Nakon dvije održane promocije reizdanja albuma Laufera, Vava se konačno posvećuje vlastitom albumu Poljubac je izdaja, objavljenog krajem prošle godine za Dallas Records. Naime, u srijedu, 24. veljače, u riječkom klubu Palach Vava će predstavit svoj posljednji album koji, kao i prethodni Soundtrack, nastavlja tragom ambijentalnog eksperimentalnog zvuka s elementima rocka.

Konceptualni album Poljubac je izdaja, sa 20 instrumentalnih minijatura različitih glazbenih žanrova od bluesa, psihodelije do elektronike, nailazi na sjajne kritike eminentnih hrvatskih glazbenih znalaca te se našao i među najazapaženijim prošlogodišnjim izdanjima domaće produkcije, što potvrđuje i nova nominacija Vave za Zlatnu Kooglu za najinstrumentalistu.

Prošli album, Soundtrack s pratećom novelom Lanterna iskopanog oka, proglašen je jednim od najboljih instrumentalnih albuma u hrvatskoj povijesti te je također uvršten na 19. mjesto najvažnijih albuma prvog desetljeća 21. stoljeća.

Na promociji albuma u klubu Palach, u srijedu, 24. veljače, s početkom u 21.30, Vava će djelomice predstaviti novi album Poljubac je izdaja, te podsjetiti i na neke od instrumentala s prošlog uratka. Nastup će pratiti i projekcije nastale paralelno sa snimanjem posljednjeg albuma. Ulaz na promociju je besplatan.