Večer avangardnih zagrebačkih bendova uz Trobecove krušne peći i Brujače

Foto: TBK arhiva

U četvrtak, 12. travnja, Vintage Industrial Bar ugošćuje jedan od najposebnijih rock bendova ovih prostora, koji aktivno djeluje od ’80-ih, a i kad jednom čuješ ime, teško da ćeš ih zaboravit – Trobecove krušne peći.

Uz ovaj avangardni postpunk bend iz Zagreba nastupit će još jedni heroji zagrebačke scene – Brujači, koje karakterizira opaki distorzirani bas, kratke i oštre gitarske sekvence koje režu poput žileta, plesni ritmovi i prodoran vokal što stvara njihov prepoznatljivi hard disco rolling thunder stil koji poziva na danse macabre. Brujači u VIB dolaze na krilima novog albuma “Ladanje”​ koji je dobio izuzetne pohvale odmah po objavi.

Trobeckove krušne peći su se u samom startu svoje karijere izdvojili od ostatka scene s vrlo intenzivnom, konkretnom i bučnom formom rocka, što im je dalo epitet avangardnog. Ono što je dodatno djelovalo na budućnost benda je bilo upravo i ime, obzirom da su se nazvali po najpoznatijem serijskom ubojici u ondašnjoj Jugoslaviji, Metodu Trobecu te su u imenu također spomenuli i način na koji se Trobec rješavao tijela svojih žrtava. Nije toliko bitno u koju ćete ih ladicu staviti jer to ionako nećete moći, bitno je da ih pogledate i poslušate uživo.

Ulaznice po cijeni od 40kn, odnosno 55kn na dan koncerta, možete pronaći na blagajni VIB & Dirty Old Shopa.