Velika koncertna promocija albuma Greaseballsa uz potporu riječke grupe The River Sharks

greaseballs-2

Greaseballs, legendarni rock and roll bend iz Zagreba koji su drugoj polovici 80-ih formirali petnaestogodišnji tinejdžeri; gitarist i glavni autor Davor Viduka (Kawasaki 3p, Kojoti, Majke i Pips Chips & Videoclips) kojemu je to ujedno i prvi bend, gitarist Danilo Šerbedžija danas cijenjeni redatelj, vokal Vjeran Plavčić, basist Darko Klarić i tadašnji bubnjar Arsen Novak, vraća se na scenu svojim albumom na kojeg su čekali 25 godina, a predstaviti će ga ovu subotu, 05. studenog u Vintage Industrial Baru u sklopu novog izdanja Rockabilly Showdown programa. Tu večer na stageu će im se pridružiti i riječka grupa The River Sharks.

Želeći se odužiti ljudima koji su voljeli i još uvijek vole Greaseballse te pjesmama koje su zaslužile službeno izdanje, kao i samom bendu, Davor Viduka, kao producent, uz potporu ostalih članova, ulaže veliki napor da konačan rezultat bude na visokom nivou. Uz pomoć koautora Danila Šerbedžije,odabire 12 pjesama koje najbolje reprezentiraju Greaseballse u današnjem svjetlu, ali s tom energijom i tadašanjim bezbrižnim stavom. Svi gosti koje je band zaželio su se dobrovoljno odazvali i ostavili veliki pečat na albumu, a to su Ivana Rushaidat,Tomislav Vukelić-Tomfa, Đorđe Stjepović, Mario Bočić, Gojko Tomljanović i Tomislav Oštrić.

U vrijeme kada su osnovani i kada su djelovali, Greaseballs su bili daleko najjači bend unutar subkulturne rockabilly zajednice. No, kako im je zvuk bio inficiran utjecajem punka, garage rocka i bazičnog rock ‘n’ rolla, njihov se značaj širio daleko van spomenute zajednice.

River Sharks su rockabilly bend iz Rijeke koji postoji od 2006. godine, a 2012. objavili su album za Maraton Records.  Članovi benda su Siniša Gagić, Roman Tomašković i Domagoj Zubović.

Start programa 22:00h. Upad 20kn, odnosno 10kn za studente.