„Venecija u Zagrebu“, peti put u kinu Europa

Ljubav i podzemlje

Program „Venecija u Zagrebu“ petu godinu zaredom na platno kina Europa donosi filmove s Venecijanskog filmskog festivala (Mostre), najstarijeg i jednog od najpoznatijih filmskih festivala na svijetu.  

U programu ovogodišnje Venecije u Zagrebu, manifestacije koja je proizvod suradnje venecijanske Mostre sa Zagreb Film Festivalom i Talijanskim institutom za kulturu u Zagrebu, domaća će publika od 15. do 19. ožujka moći pogledati osam filmskih naslova prikazanih na posljednjem izdanju Mostre,  u rujnu prošle godine. 

Najzvučniji ovogodišnji naslov „Nico, 1988“ film je ceste o posljednjim godinama u životu naslovne Warholove muze i kultne pjevačice Velvet Undergrounda. Tu su, potom, mafijaški mjuzikl „Ljubav i podzemlje“, steam-punk animirana bajka „Mačka Pepeljuga“, šokantna romantična drama „Jedna obitelj“ i pomaknuta komedija „Zajednički život“, a posebna je poslastica modernističko remek-djelo „Crvena pustinja“ jednog od najvećih talijanskih redatelja svih vremena, Michelangela Antonionija. 

Crvena pustinja, Antonioni