Verzija 2 albumom poziva na kolektivno buđenje

Beogradski trio Verzija 2 u postavi Aleksandra Marković (vokal i bas gitara), Miloš Marković (gitara) i Dejan Nikolić (bubanj) objavio je svoj prvi album nazvan „Probudi me“.

V2_2Druga verzija stvarnosti, nešto što će vas probuditi bar u tih trideset minuta koliko traje album. Album bez uljepšavanja oslikava realnost života, težinu vremena današnjice koju je svako osjetio, živjeći i prilagođavajući se načinu života na ovim prostorima. Muzika i emocije u skladu sa situacijom.” kažu članovi benda.

Zanimljivo da je naslovnica albuma, koji se može besplatno preuzeti na www.verzija2.com, djelo dizajnera Ben Browna koji je surađivao sa velikim imenima kao što su Bon Jovi i Tony Levin.

Drago mi je što sam imao priliku da pomognem grupi Verija 2 i dorinesem albumu. Impresioniran sam onim što su napravili, muzika je zaista nevjerojatna“ komentirao je Brown.

Snimanje, produkciju i mastering albuma „Probudi me“ Verzija 2 su realizirali u vlastitom studiju.

Poruka albuma je da nema predaje. Ovim pjesmama želimo da prenesemo vibracije iskreno i bez komercijalizacije tekstova i muzike, ne pitamo se šta će drugi misliti, niti radimo s predumišljajem. Ne pokušavamo nazvati muziku bilo kakvim imenom, to je ono što izlazi iz naših umova, prstiju, zvučnika… Uši koje slušaju će, nadamo se, razumjeti poruke koje riječi same ne mogu objasniti.”

www.verzija2.com
www.facebook.com/verzija2

www.youtube.com/verzija2